En Sıcak Konular

Ahmet Türk: Dicle kararı İmralı'ya yarar!

6 Temmuz 2011 10:09 tsi
Ahmet Türk: Dicle kararı İmralı'ya yarar! Ahmet Türk Dicle'ye Meclis yolunun açılmasının İmralı'ya da kapı aralayacağı iddiasını doğruladı, CHP'nin Meclis tavrına anlam veremedi...

Mardin Milletvekili Ahmet Türk, "Hatip Dicle'nin tutukluluğu kaldırılırsa, İmralı'nın önü de açılır' iddiasını" doğruladı, "Birbirini tetikleyen bir süreç oluşur. Dolayısıyla bu konunun oturup tartışılması, ortak bir akılla çözülmesi gerekir" dedi.

Türk CHP'nin yemin etmeme kararı verip Meclis'te oturmasına ise anlam veremedi. Türk, "CHP'nin boykot kararı bizce doğruydu ama gidip Meclis'te oturmalarına sonra da 'ben yokum' demelerine gerçekten anlam veremedik. Sonuç olarak bu bir partidir. Kendi kararlarını kendileri oluşturur. Ama hem var hem yok olmak çok garip!" yorumu yaptı.

Türk Cumhurbaşkanı Gül'le görüşmesi sonrası yaşanan süreçle ilgili değerlendirmelerde bulundu. Akşam'a konuşan Türk'ün çarpıcı değerlendirmeleri şöyle:

GÜL YENİ ANAYASA DEDİ: Tabii ki Cumhurbaşkanı Gül'ün söylediklerini bire bir söylemem doğru olmaz. Gül, bu sürecin çok önemli olduğunu, farklılıkların inkarıyla sorunların çözülmeyeceğini ve evrensel değerlere sahip bir demokratik yeni anayasanın artık kaçınılmaz olduğunu ifade etti. Ama tabii ki sadece Cumhurbaşkanı'nın bu konudaki duyarlılığı yeterli değil! Bunu da hepimiz biliyoruz.

TOP HÜKÜMETTE: Sonuçta bir hükümet, bir parlamento var. Yani icra yetkisine sahip olan kesimlerin bu konuda yapacakları var. Mesela en basitinden Terörle Mücadele Yasası değiştirilse, o 1 yıl 8 aylık cezanın yaptırımları ortadan kalkıyor. Esasında bu kadar basit. Çözülmek istenirse bunun formülleri de mevcut.

BAŞBAKAN SAPLANTILI DÜŞÜNCEYE SAHİP: Başbakan Erdoğan 'Biz yargıya müdahale edemeyiz' diyor. Yani bu öyle bir şey ki, Terörle Mücadele Yasası'nı devreye sokarak her düşüncenin, her konuşmanın cezalandırıldığı bir mantığın öncülüğünü yapıyor. Başbakan saplantılı bir düşünceye sahip. Bugün yüzde 50 oy almış ve toplum tarafından da desteklenen bir partinin, Kürt sorunun çözümünü sağlayacak değişiklikler için çoktan devreye girmesi gerekirdi. Aslında Başbakan Erdoğan Kürt sorununu çözmek istemiyor, çözecekmiş gibi görünüyor. Bu süreci kendi lehine kullanmak için sadece manevralar yapıyor. Samimi olsa bu sorunu çözecek güven ortamını yaratırdı. Başbakan Erdoğan Kürtler nezdinde de güvenini kaybetmiştir.

BAŞBAKAN İLE DİCE ARASINDA FARK YOK: Hatip Dicle'yi suçlu yapan, Başbakan Erdoğan'ı aklayan nedir? Başbakan Erdoğan bir şiir okumuşsa, Dicle de bir konuşma yapmıştır. Her ikisi de düşüncelerini ifade ettiler. Yani arada hiçbir fark yok! Üstelik Hatip Dicle'nin konumu da çok farklıydı. Listeler kesinleşmeden önce değil de kesinleştikten sonra bu olayın vuku bulması ilginç! Dicle meselesi zamanında söylenseydi, yedeğimiz de vardı. Çok kurnazca tezgahlanan bir komplonun içindeyiz.

ÇÖZÜME KATKIMIZ OLMAYACAKSA YOKUZ: Eğer sorunların çözümünde olmamız isteniyorsa biz varız. Ama sorunun çözümüne katkımız olmayacağı düşünülüyorsa, bu sancılı sürecin barışçı bir sürece evrilmesi için bize bir misyon verilmemişse, parlamentoda bulunmamızın gerçekten de anlamlı olmadığını düşünüyorum.

DİCLE KARARI İMRALI'YA YARAR: (Dicle'nin tutukluluğu kaldırılırsa, İmralı'nın önü de açılır' iddiasına) Bu doğru bir tespit. Birbirini tetikleyen bir süreç oluşur. Dolayısıyla bu konunun oturup tartışılması, ortak bir akılla çözülmesi gerekir. Bu kadar muazzam bir sorunu bir günde kimse çözemez! Elimizde böylesi bir sihirli değnek yok. Bütün mesele öncelikleri ve toplumu rahatlatacak adımları çok doğru planlamak ve çözme iradesini ortaya koyabilmekten ibarettir.

CHP BİR GARİP: CHP'nin boykot kararı bizce doğruydu ama gidip Meclis'te oturmalarına sonra da 'ben yokum' demelerine gerçekten anlam veremedik. Sonuç olarak bu bir partidir. Kendi kararlarını kendileri oluşturur. Ama hem var hem yok olmak çok garip!

(Meclis'e hiç katılmamaları gerektiğini mi düşünüyorsunuz?) Evet, o zaman aldıkları tavır çok daha anlamlı olurdu.


Bu haber 794 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,734 µs