En Sıcak Konular

'Başbakan'a küfür edilen kayıt gerçek'

6 Temmuz 2011 09:10 tsi
'Başbakan'a küfür edilen kayıt gerçek' Ses kaydında Başbakan Erdoğan'a hakaret ve küfürler eden Salim Demirci'nin iddiası çöktü.

Adlî Tıp Kurumu ve Emniyet Kriminal'in raporlarına göre, ses kaydı Demirci'ye ait ve montaj değil. Başbakan, Demirci'nin yargılandığı davaya müdahil oldu.

Özel yetkili Ankara Cumhuriyet savcısıyken internette yayınlanan ses kaydında Başbakan RecepTayyip Erdoğan ile eski DiyarbakırValisi ve Başbakanlık Müsteşarı Efkan Ala'ya yönelik ağza alınmayacak küfürler savuran Cumhuriyet Savcısı Salim Demirci, 'hakaret ve görevi ihmal' iddiasıyla Yargıtay 4. Ceza Dairesi'nde yargılanıyor. Hazırlanan iddianamede, Demirci hakkında 'Zincirleme şekilde görevi ihmal ve kamu görevlisine görevinden dolayı hakaret' suçlarından 1 yıldan 4 yıla kadar hapis cezası istendi. İddianamede Demirci'nin 2004 ile 2007 yılları arasında toplam 64 dosyayı 3 aydan 4 yıla kadar, bir kısmını ise zamanaşımı süreleri dolana kadar işlemsiz ve sürüncemede bıraktığı belirtildi. Yargıtay 4. Ceza Dairesi'nde yapılan ilk duruşmada Demirci, ses kaydının kendisine ait olmadığı şeklinde savunma yaptı. Daire, ses kaydının Demirci'ye ait olup olmadığının tespiti için Emniyet Kriminal ve Adli Tıp kurumlarının inceleme yapmasına karar verdi. Her iki kurum da Yargıtay'a "Sesin Demirci'ye ait olduğu kuvvetle mümkün ve muhtemeldir. Kayıtta montaj yoktur" yönünde rapor verdi.

Savcı Demirci'ye ait olduğu belirtilen bir ses kaydı 7 Mart 2008'de YouTube'da yayınlanmıştı. Demirci bu kayıtlarda, Kürt meselesine yaklaşımını eleştirdiğiBaşbakan Erdoğanile eski Diyarbakır Valisi Başbakanlık Müsteşarı Ala'ya ağza alınmayacak küfürler ediyordu. Ses kaydı üzerine Demirci özel yetkileri kaldırılarak, Ankara Cumhuriyet Savcılığı'na atanmıştı. Demirci, yeni HSYK'nın 2011 yaz kararnamesinde de Kahramanmaraş savcılığına atanmıştı.

zaman



Bu haber 919 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,380 µs