En Sıcak Konular

ABD elçisinden ''Türkiye-İsrail'' açıklaması

6 Temmuz 2011 09:00 tsi
ABD elçisinden ''Türkiye-İsrail'' açıklaması 

Ricciardone, ABD bağımsızlık günü için ABD Büyükelçiliği rezidansında verilen resepsiyon öncesinde basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

ABD'nin Ankara Büyükelçisi Francis Ricciardone, "İsrail ve Türkiye'nin bölgenin istikrar ve güvenliği için yeniden birlikte çalışacaklarına inanıyorum" dedi. Ricciardone, Türkiye ve İsrail üzerinde baskı kullanmadıklarını, her iki ülkeyi de desteklediklerini belirtti. 

Ricciardone, ABD bağımsızlık günü için ABD Büyükelçiliği rezidansında verilen resepsiyon öncesinde basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

ABD Dışişleri Bakanı Hillary Clinton'ın olası Türkiye ziyareti ile ilgili bir soru üzerine Ricciardone, Clinton'ın planlarını şu anda teyit edemeyeceğini ancak bu ayın 15'inde İstanbul'da yapılacak Libya Temas Grubu toplantısına katılacağını söyleyebileceğini belirtti.

Libya Temas grubu toplantısının gündemdeki en önemli konu olduğuna işaret eden Ricciardone, ikili resmi ziyaret planlarının ise henüz netleşmediği kaydetti.

Mavi Marmara raporu

ABD'nin, BM'nin Mavi Marmara raporuyla ilgili İsrail ve Türk tarafına baskı yaptığına dair haberlerin hatırlatılması üzerine Ricciardone, ABD'nin çok iyi ve yakın dostları olan Türkiye ve İsrail'in çok kötü bir sorun yaşadığını ifade ederek, bu iki dost ülkenin sadece dost ve duygusal olarak değil, açık ulusal çıkarları doğrultusunda da tekrar bir araya gelmesi gerektiğini belirtti.

Her iki ülkenin bölgenin barış ve refahı gibi önemli ulusal çıkarlarının tehlikede olduğunu anladıklarını inandığını dile getiren Ricciardone, "Baskı kullanmıyoruz, her iki dostumuzu destekliyoruz. Sadece farklılıkları gidermek için değil, bölgenin istikrar ve güveliği için de yeniden birlikte çalışacaklarına inanıyoruz" dedi.

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu'nun Libya temaslarıyla ilgili bir soru üzerine, Davuoğlu'nun çok aktif ve başarılı bir Dışişleri Bakanı olduğuna dikkati çekerek, Davutoğlu'nun Libya gezinin ayrıntılarını ondan dinlemek için sabırsızlandığını söyledi.

Türkiye'nin yoğun biçimde bölgedeki pek çok barış ve güvenlik konusuyla ilgilendiğine işaret eden Ricciardone, Libya ile son günlerde pek çok ülke temsilcisinin ilgilendiğini, Türkiye'nin de orada aktif olmasından memnun olduklarını kaydetti.

cnnturk



Bu haber 853 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,579 µs