En Sıcak Konular

İşte ustalık programı

3 Temmuz 2011 09:04 tsi
İşte ustalık programı Güven oylaması öncesinde Başbakan Tayyip Erdoğan tarafından Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde okunacak olan yeni hükümet programının detaylarına ulaşıldı.

Başbakan Tayyip Erdoğan tarafından açıklanacak 61. Hükümet'in programı 'reform ve değişim' temelinde şekillendi. AK Parti'nin seçim vaatlerinin başında yer alan yeni Anayasa'ya vurgu yapılan hükümet programında, 2023 hedeflerinin ilk dilimine de yer verildi.

Yeni Şafak, güven oylaması öncesinde Başbakan Tayyip Erdoğan tarafından Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde okunacak olan yeni hükümet programının detaylarına ulaştı. İçişleri eski Bakanı Beşir Atalay, "61. Hükümet'in programı, ustalık döneminin hükümet programı olarak hazırlandı. Bugüne kadar ki iktidar deneyiminin ve tecrübelerin ışığında her şeyin ince ince dokunduğu bir hükümet programı ortaya çıktı. Daha çok özgüven içinde hem Türkiye'yi hem dünyayı çok iyi bilen, geçmiş iktidarımız döneminde nelerin yapılıp nelerin yapılmadığını iyi bilip, analiz eden bir hükümet programı hazırlandı" dedi. AK Parti'nin 2012 Seçim Beyannamesi'nde yer alan vaatlerin, hayata geçirilmesi maksadıyla hükümet programında geniş yer tuttuğu öğrenildi. AK Parti'nin seçim beyannamesinde yer verdiği vaatleri unutmadığını seçmene göstermek maksadıyla, hükümet programında yer verdiği belirtildi. 61. Hükümet'in TBMM'de güvenoyu alarak göreve başlamasından sonra hükümet programını hazırlayan ekibin bunu "Eylem Planı"na dönüştüreceği öğrenildi.

ŞEHİRCİLİK BAKANLIĞI VE EĞİTİM

Öte yandan 61. Hükümet'in programının genel özellikleri de ortaya çıktı. Buna göre;

* Reformist özellikleri ön plana çıkan bir program.

* Yeni Anayasa geniş bir şekilde yer aldı.

* Daha fazla demokrasi vurgusu yapıldı.

* AB konusunda kararlık vurgulandı.

* Yeni kurulacak olan bakanlıkların fonksiyonuna vurgu yapıldı.

* Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı ön plana çıkarıldı.

* Eğitim ve kültüre daha fazla önem verilecek.

* Eğitimde öze ve sisteme ilişkin vurgu yapıldı.

* Şehircilik Bakanlığı "Ustalık dönemi"nde ön plana çıkarıldı. Planlı şehirciliğin üzerinde duruldu.

* 2023 hedeflerinin ilk dilimi Hükümet programında yer aldı.

MUHALEFETİN GÖREVİNİ DE BİZ ÜSTLENDİK

İçişleri eski Bakanı Beşir Atalay, 61. Hükümet'in programının 3 Kasım 2002 seçimlerinden itibaren kurulan AK Parti hükümetlerinin programının genel özelliği olan, "reformist" özelliğini koruduğunu belirtti. Atalay, "Türkiye'de çok şey değişti. Ama değişmesi gereken daha çok şey var. Reformları, değişimi ve yeni Anayasayı hedef alan bir hükümet programı hazırladık" diye konuştu. Türkiye'de statükoyu muhalefetin, değişimi ise AK Parti'nin temsil ettiğine dikkati çeken Atalay, 61. Hükümet'in programının bu bakış açısıyla hazırlandığını ifade etti. Atalay, "Muhalefet sımsıkı statükoya sarılmış bir vaziyette. Muhalefet, statükonun temsilcisi. İktidar değişimi temsil ediyor. Yani biz değişimi esas alıyoruz. Böyle olunca statükoya muhalefeti de biz yapıyoruz. Muhalefetin yapması gereken görevi de biz üstleniyoruz" diye konuştu.

USTALIK DÖNEMİNDE YAPILACAKLAR

İçişleri eski Bakanı Atalay, hükümet programının ustalık döneminde Türkiye'yi yeniden inşa etme amacına dönük olarak hazırlandığını belirterek şöyle konuştu: "9 yıllık iktidarımız döneminde yaptıklarımız var. Ama yaptıklarımızdan çok fazla da yapılacak çok şey var. AK Parti bunları gerçekleştirmek için çalışıyor. Bütün konulara hakim. Hükümet programında ise ustalık döneminde, bunları en somut şekilde ve nasıl yapacağımıza yer verdik."


KURMAYLAR ÇALIŞTI

Hükümet programıyla ilgili çalışmalara eski İçişleri Bakanı Beşir Atalay, Ekonomiden Sorumlu Başbakan Yardımcısı Ali Bacan, Devlet Bakanı Cevdet Yılmaz, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Ömer Dinçer, Genel Başkan Yardımcısı Ömer Çelik, Grup Başkanvekili Bekir Bozdağ, eski Adalet Bakanı Sadullah Ergin, Eskişehir Milletvekili Nabi Avcı, Ankara Milletvekili Yalçın Akdoğan, Karaman Milletvekili Lütfü Elvan ile Kahramanmaraş Milletvekili Mahir Ünal katıldı.

yenişafak



Bu haber 1,036 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,079 µs