En Sıcak Konular

Sürpriz ziyaretlerin nedeni belli oldu

30 Haziran 2011 20:53 tsi
Sürpriz ziyaretlerin nedeni belli oldu El Fetih ve Hamas'ın Türkiye aracılığıyla birlik hükümetinin Birleşmiş Milletler'de Eylül ayında Filistin devleti için yapılacak oylama sonrasına ertelenmesi konusunda anlaştığı bildirildi.

Filistin haber ajansı Maan'ın Suudi Basın Ajansı'na dayandırdığı habere göre, geçen hafta Ankara'yı ziyaret eden Filistin Yönetimi Başkanı Mahmud Abbas, birlik hükümetini erteleme önerisini Türk yetkililer aracılığıyla aynı gün İstanbul'a sürpriz ziyaret düzenleyen Hamas'ın siyasi lideri Halid Meşal'a iletti.

Haberde, birlik hükümetinin başbakanının kim olacağı konusunda anlaşamayan ve bu nedenle Mısır'daki görüşmeleri iki defa erteleyen El Fetih ve Hamas liderlerinin, anlaşmazlığı gidermeye çalışan Türk hükümeti yetkilileri aracılığıyla uzlaşmaya vardıkları belirtildi.

Abbas ve Meşal, Türkiye'deki görüşmelerde bir araya gelmemişti.

Filistinli bir kaynak, görüşmelerin çıkmaza girmediğini, iki grubun BM'deki oylamada birlik olduklarını göstermek amacıyla hükümet görüşmelerini Eylül sonrasına erteleme kararı aldığını duyurdu.

Filistinli yetkililer, BM Genel Kurulu'nda Eylül ayında yapılacak oylamada, İsrail'in engelleme çabalarına rağmen 1967 sınırları temelinde bir Filistin devletinin tanınması için lobi faaliyeti yürütüyor. Şu ana kadar 120 ülkenin desteğini alan Filistinli yetkililer, 192 üye ülkenin üçte ikisinin oylarıyla  çoğunluğu toplamayı amaçlıyor.

Batı Şeria'yı yöneten El Fetih ve Gazze'yi kontrol eden Hamas, geçen ay başında Mısır'ın arabuluculuğunda Filistin'de beş yıllık bölünmeye son verme kararı almış ve birlik hükümeti kurulmasını öngören anlaşmayı imzalamıştı.

Hürriyet



Bu haber 1,100 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,497 µs