En Sıcak Konular

Saadet Partisi'nden boykot kararına eleştiri

30 Haziran 2011 17:03 tsi
Saadet Partisi Genel Başkanı Mustafa Kamalak, CHP ve bazı bağımsız milletvekillerinin TBMM'de yemin etmemesine ilişkin, ''Bu boykotu demokrasi ve milli irade açısından kabul etmek mümkün değildir'' dedi.

Kamalak, AA muhabirine yaptığı açıklamada, CHP ve bazı bağımsız milletvekillerinin TBMM'de yemin etmemesini eleştirdi.

''TBMM'de yaşanan bu gelişmeleri anormal bir gidişin normal sonucu olarak görüyorum'' diyen Kamalak, bu tür olayları önlemek için kendisinin 1996 yılında bir tüzük değişikliği hazırladığını ancak Refahyol hükümetinin dağılmasının ardından hazırladığı tüzüğün bir metin olarak elinde kaldığını söyledi.

Hazırladığı metinde Meclisin çalışmasının asıl olduğuna vurgu yapan Kamalak, halkın temsilcilerini Meclise sorun çözsün diye gönderdiğini, sorunun bir parçası olarak göndermediğini söyledi. Kamalak, Meclisin her durumda çalışmasının şart olduğunu ifade ederek, milletvekillerinin devamının mecburi olması görüşünü savundu.

Mecliste bir tıkanmanın yaşanacağına da inanmadığını belirten Mustafa Kamalak, milletvekili sayısı bakımından AK Parti'nin meclisi çalıştıracak gücünün bulunduğunu söyledi. Ülkenin şu anda bir ''gerilim'' içinde olduğunu savunan Kamalak, şunları kaydetti:

''Meclisin elbette çalışması lazım. Ülkede bir Güneydoğu problemi var. Meclisin itilafa, kargaşaya meyden verecek zamanı yok. Türkiye'nin üzerinde büyük oyunlar oynanıyor. Dünya haritasına baktığımız zaman, bir cam sürahi gibi Ortadoğu parçalanıyor. Yazık ki bu parçalanma süreci gelip ülkemize dayanmaktadır. Bu problemi Meclis çözecek. Bu yönüyle CHP'nin meclisi boykot etmesi bu problemi hızlandırır. Meclis çalışacak kadar yeterli çoğunluğa sahip. Bunun için MHP ve AK Parti'nin çözüm yoluna gitmesi lazım. CHP'nin Meclisi boykot etmesi kanaatimce millet bakımından fazla önem taşımaz. Millet kavga değil, uzlaşma ve çözüm istiyor.

Çözüm kaosta değil, iyi kötü mevcut yasalara uymaktan geçer. Bu uyumu sağlamak parlamentonun görevidir.''

Mustafa Kamalak, Türkiye bir hukuk devleti olacaksa mevcut kanunlardaki aksaklıkların giderilmesi suretiyle bunun sağlanması gerektiğini vurguladı.

''Ben mevcut Anayasayı dinlemem, mevcut yasalar beni ilgilendirmez'', denilmek suretiyle hukuk devletinin kurulamayacağını da kaydeden Kamalak, mevcut yasalardaki yanlışlıkların düzeltme yerinin de Meclis olduğunu söyledi.

Meclis'ten kaçarak sorunun çözülemeyeceğini de anlatan Kamalak, ''CHP'yi anlamakta zorluk çekiyorum, anlayamıyorum. Anayasa, Siyasi Partiler Yasası, Ceza Muhakemeleri Kanunu'nun hükmü açık. Bu problemlerin doğacağını CHP biliyordu, bilmesi lazım. Aday gösterirken dikkat edilmesi gerekiyordu'' ifadelerini kullandı.

Kamalak, yeni parlamentonun millete hayırlı olması temennisinde de bulundu.

A.A.



Bu haber 631 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,119 µs