En Sıcak Konular

'Siyasi sorunların tek çözüm yeri meclistir'

30 Haziran 2011 16:25 tsi
CHP'nin yemin törenini, BDP'nin de Meclis'i boykot etmesinin Türk demokrasisine zarar vereceğini belirten Yeşiller Eşbaşkanı Cem Özdemir "Türkiye'de hangi sorun varsa ne dağda ve ne de kışlada çözülür, sonunda mecliste çözülür.

Yeni anayasayı AKP tek başına yapamaz. Herkes bir araya gelip biraz da özveride bulunarak Türkiye'ye yakışan, bir anayasa için kollarını sıvamalı." dedi.

Cumhuriyet Halk Partisi'nin (CHP) yemin törenini boykot etmesini eleştiren Alman Yeşiller Partisi Eşbaşkanı Cem Özdemir, Türkiye'deki siyasi sorunların tümünün tek çözüm adresinin Türkiye Büyük Millet Meclisi olduğunu söyledi. Özdemir, Kırım Meclisi Heyeti'ni kabulünde yaptığı açıklamada, CHP'nin yemin törenini, BDP'nin de Meclis'i boykot etmesinin Türk demokrasisine zarar vereceğini belirterek, "Her şeyin çözümünün yeri meclistir. Türkiye'de hangi sorun varsa ne dağda ve ne de kışlada çözülür, sonunda mecliste çözülür. İnsanlar konuşarak, bir araya gelerek, muhabbet ederek, tartışarak çeşitli sorunları çözmeleri gerekiyor ve onun için de seçilmişlerdir." dedi.

Türkiye'de seçimlerin ve kampanyaların artık bittiğini, gündemde bu tür konuların yerine yeni bir anayasanın olması gerektiğinin altını çizen Özdemir, "Herkesi bir araya gelip, sorunları ortaklaşa bir şekilde çözmeye davet ediyorum. Şu anda Türkiye'nin gündeminde bence yeni bir demokratik, seküler bir anayasa olmalıdır. Yeni anayasayı AKP tek başına yapamaz ve CHP'ye de ihtiyacı var. Aynı zamanda CHP'nin de AKP'ye ihtiyacı var. Kürt kökenli milletvekillerine ve Milliyetçi Hareket Partisi'ne de ihtiyaçları var. Yani herkes bir araya gelip biraz da özveride bulunarak Türkiye'ye yakışan, Türkiye'yi modern çağa taşıyabilen bir anayasa için kollarını sıvamalı ve ben de onları buna davet ediyorum." diye konuştu.

ÖZDEMİR KIRIM MİLLİ MECLİS HEYETİ'Nİ KABUL ETTİ

Öte yandan Cem Özdemir, çeşitli temaslarda bulunmak üzere Almanya'ya gelen Kırım Milli Meclis Heyeti'ni kabul ederek sorunlarını dinledi. Özdemir Ukrayna'nın şu an yüzünü Batı yerine Rusya'ya çevirdiğini ifade ederek, "Kırım heyetiyle Ukrayna'daki yaşadıkları sıkıntıları bire bir dinlemek için görüştük. Şu anda otoriter bir iktidar var. Yüzünü batıdan çok Rusya'ya dönmüş durumda. Eski günleri andıran bir şekilde ülkeyi yönetiyor. Umarım gelecekte Ukrayna'ya yüzünü batıya dönmüş, daha demokratik, daha modern insan haklarına saygılı bir hükümet gelir." dedi.

Kırım Milli Meclis Başkanı Mustafa Cemiloğlu da Özdemir'in kendilerini kabulünden dolayı memnun olduklarını Almanya'yı ziyaretlerinin sebebinin Kırım Türklerinin sorunlarını tüm dünyaya duyurmak olduğunu söyledi. Kırım Milli Meclisi Heyeti'nde Cemiloğlu'nın yanı sıra Dünya Kırım Tatar Kurultayı Bas¸kanı Rıfat Cubar, Meclis Genel Sekreteri Ali Hamsin, Meclis Sekreteri Leyla Müslümova, Prof. Dr. Svetlana Cernonaya ve Kırım Milli Meclis Bas¸kan Danıs¸manı Ahmet Özay da yer aldı.

Cihan



Bu haber 657 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,781 µs