En Sıcak Konular

'Yunanistan satıldı'

30 Haziran 2011 16:15 tsi
Yunan gazeteleri, dün mecliste kabul edilen tasarruf tedbirleri ile özelleştirme programına dair gelişmeleri manşetten verdi.

Ta Nea, oylama ile 2014 yılına kadar ülkenin borç sorununa çare olması beklenen 120 milyar Euro'luk yeni bir kredinin yolda olduğunu yazdı.

Ta Nea gazetesi, Orta Vadeli Program'ın kabul edilmesiyle birlikte hükümet ve AB'nin rahat bir nefes aldığını yazdı. Gazete, "12 milyar Euro'luk 5'inci taksitin yanı sıra, 2014 yılına kadar ülkenin borç sorununa çare olması beklenen, 120 milyar Euro'luk ikinci bir kurtarma paketinin daha yolu açıldı" değerlendirmesinde bulundu.

KATHİMERİNİ

Kathimerini ise, "Atina'nın merkezi dün, gösterilerin ikinci günün de kaosa ve şiddete teslim oldu. Polis ile Sintagma Meydanında çeşitli barbarlıklar yapan kukuletalılar arasındaki çatışmalar saatlerce sürdü. "Bıkkınlar" salı gününe kıyasla daha kalabalıktı ancak dün Orta Vadeli Programa karşı gösterilere olaylar damgasını vurdu." yorumunda bulundu.

"Polis kararlı ve sert tutum sergileyerek, sürekli göz yaşartıcı bombalar kullandı ancak kamu düzenini yerine getirme konusunda başarılı olamadı" eleştirisinde bulunan gazete, Mc Donalds ile Eurobank'ın bir şubesinin yağmalandığını, Maliye Bakanlığının zemin katındaki postanenin ise yakıldığını yazdı.

Agrotiki ve Millenium bankalarının şubelerinin tahrip edildiği bilgisini veren gazete, toplam 100 kişinin hastaneye kaldırıldığını, başından yaralanan 15 yaşındaki bir çocuğun tedavi altına alındığını kaydetti. 31 polis ise Askeri Hastaneye kaldırılırken, polislerin çoğu göstericiler tarafından fırlatılan mermer parçalarından yaralandı.

Kathimerini, Atina'nın merkezindeki olaylar nedeniyle yabancı şirketlerin etkinlikleri ile turistik "paketler"in iptal edildiğini yazan Kathimerini, Sintagma Meydanındaki "King George"un, müşterilerinin güvenliğini sağlamak amacıyla otelin boşaltılmasını tercih ettiğini vurguladı.

Başbakanlıkta Orta Vadeli Programın uygulanmasıyla ilgili yasanın da kabul edileceğine dair iyimserliğin hâkim olduğunu belirten gazete, ancak "Başbakanın ekibi, "asıl zorlukların önümüzdeki dönemde başlayacağını", hükümetin siyasi ve sosyal açıdan ağır bir ortamda yeni önlemleri hayata geçirmeye çalışacağını biliyorlar. Bu nedenle, hükümet yetkilileri dahi yıl sonundan önce erken seçim olasılığını reddetmiyor." ifadelerini kullandı.

"YUNANİSTAN SATILDI"

İktidar partisi PASOK yanlısı Eleftherotipia gazetesi, Kira Adam imzasıyla yayımlanan bir yoruma yer verdi. "Bir devletin, vatandaşlarının, hükümetinin rotasını belirleyen günler, saatler, anlar vardır. Dün de öyle bir gündü." denilen yazıda Yunanistan'ın Orta Vadeli Programla satıldığını savunuldu.

Gazete, "Kamu malları satışa çıkarılıyor ve dünyanın her ülkesinden "yatırımcıları" bekliyor. Vatandaşlar ise yine, ağır ve uzun süreli vergi önlemleriyle karşı karşıya gelecek." diye yazdı.

Dünkü gösterilerde polisin, barışçı göstericileri dağıtmak için elinden geleni yaptığını savunan gazete, "Hükümet dün "bıkkınlar" aleyhinde devlet terörizmi uyguladı. Bir tek konuda başarılı oldular; "bıkkınlar" artık "öfkeli" oldu." ifadelerine yer verdi.

(CİHAN)

Bu haber 767 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,342 µs