En Sıcak Konular

Cumhurbaşkanı uyardı: 'Kapıyı açık tutun'

30 Haziran 2011 15:38 tsi
Cumhurbaşkanı uyardı: 'Kapıyı açık tutun' Almanya Cumhurbaşkanı Christian Wulff, Türkiye'nin AB'ye üyeliğinin hükümetlerin ve parlamentoların tartışıp cevap vermesi gerektiğini ifade ederek, "Ancak bizim Türkiye'ye kapıyı açık tutmamız lazım." dedi.

Göreve gelişinin birinci yıldönümü dolayısıyla ARD televizyonunda yayınlanan programda konuşan Christian Wulff, "Türkiye ile olan bağlarımızın güçlendirmemiz lazım. Zira Türkiye yükseğe tırmanan ekonomik bir güçtür ve daha önceki yıllardan farklı olarak birçok güvenceyi de beraberinde getirmektedir." ifadelerini kullandı.

Türkiye'nin; Kuzey Afrika, Ortadoğu, İran, Pakistan, Afganistan ve Irak'tabüyük ve önemli roller oynayabileceğini vurgulayan Wulff, "Bunun dışında Endonezya ve Türkiye gibi halkının çoğunluğu Müslüman olan demokrasiler de önemlidir. Bunlar İslam ve demokrasinin bağdaştığını gösterebilirler." dedi.

ALMANYA'NIN ÖNCÜ KÜLTÜRÜ ANAYASADIR

Alman Cumhurbaşkanı Wulff, İslam'ın Almanya'ya ait olduğu yönündeki sözünün tartışmaların ayağının sağlam bir yere basmasını sağladığını belirterek, "3 Ekim konuşmasında söylediğim bu sözün tartışmaları sağlam bir zemine çekmesi beni ziyadesiyle memnun etmiştir. Ülkemizde birçok insan aramızda 4 milyon Müslüman'ın yaşadığını, birçok cami derneğinin olduğunu ve bunların da bu ülkeye ait olduğunu kabul etti. Bunlar bu ülkede kalıcı olarak yaşayacaklardır. Ve bunların eşit hakları vardır." dedi. Christian Wulff ayrıca Alman anayasasının herkes için geçerli olduğunu ve Almanya'nın öncü kültürünün de anayasaya olduğunu da kaydetti.

GÜNLÜK SİYASETE GİRMEM

Cumhurbaşkanı Wulff, Bild gazetesine verdiği demecinde ise cumhurbaşkanı olarak günlük siyasete girme gibi bir görevinin olmadığını söyledi. "Bir futbol hakemi gibi siyasi arenaya girip oyuncuları sarı veya kırmızı kartlar göstermem söz konusu olamaz. Bu benim görevim değil." diyen Wulff, cumhurbaşkanının görevlerini ise şöyle sıraladı: "Cumhurbaşkanının görevlerinden biri Almanya'yı diğer ülkelere karşı temsil etmektir. İkinci bir görev alanı cumhurbaşkanının toplum yararına faaliyette bulunan insan ve kurumların çalışmalarını takdir etmesidir. Üçüncü bir görev alanı ise önemli noktalara işaret etmek, önemli tartışmaları başlatmak, toplum ve devletin birliğini güçlendirmektir."

Bu haber 790 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,783 µs