En Sıcak Konular

Samsun mitinginin sembolü oldu

0 0 0000 00:00 tsi
Samsun mitinginin sembolü oldu Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği (ÇYDD) Genel Başkanı Prof. Dr. Türkan Saylan, Marjinal söylemleriyle solu buluşturan Samsun mitinginin de sembolü haline geldi.

Prof. Dr. Türkan Saylan, Samsun Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen mitingde yaptığı konuşmada, ''ulusça Misak-ı Milli sınırları içinde farklılıkların zenginliği ile karşılıklı sevgi, saygı ve barış içinde yaşamak istediklerini'' söyledi.

Onun için hep birlikte haykırdıklarını belirten Saylan, ''Şeriata karşıyız, bölücülüğe karşıyız. Teröre kurban verdiklerimiz için yanıyoruz. Çocukları katil yapan ırkçılığa karşıyız, darbelere karşıyız'' diye konuştu.

''Sağda ve solda birleşmeler olduğunu, daha da olmasını istediklerini'' söyleyen Saylan, çok sevinçli olduklarını ve bunu gerçekleştirenleri kutladıklarını ifade ederek, bundan böyle dürüst siyaset yapılmasını beklediklerini kaydetti.

''Aşiret ve tarikat düzeninin ve siyaseti bunlarla anlaşma olarak gören sistemin ortadan kalkmasını istiyoruz'' diyen Saylan, siyasetçilere, ''Gençlere, kadınlara, köylüye, kentliye, işçiye, memura, dürüst işverene, herkese sahip çıkılmasını istiyoruz. İş, aş, sağlık ve eğitim bekleyen her kesim için çözüm üretilmesini istiyoruz'' diye seslendi.

Saylan, ''seçim sürecinde din sömürüsü, türban sömürüsü yapan, kardeşi kardeşe düşürecek şiddet ve öfke içeren söylemlerle milleti kışkırtan hiç kimsenin kendilerinden oy beklememesi gerektiğini'' sözlerine ekledi.

Miting Düzenleme Komitesi Başkanı ve Atatürkçü Düşünce Derneği Samsun Şube Başkanı Şükrü Kumbasar da Büyük Önder Atatürk'ün Türk ulusunu uçurumun kenarından döndürdüğünü belirterek, ''Türk ulusu Atatürk'ün önderliğinde verdiği kurtuluş mücadelesiyle Avrupa'nın emperyalist özlemlerini boşa çıkarmıştır. Cumhuriyete sahip çıkacağız'' diye konuştu.

14 Nisanda Tandoğan'da başlayan mitinglerle cumhuriyete sahip çıkıldığını söyleyen Kumbasar, ''Samsun'dayız, meydanlardayız. Ne Mutlu Türküm diyene'' diyerek sözlerini tamamladı.

Daha sonra, tiyatro sanatçısı Yaşar Gündem, Atatürk'ün gençliğe hitabesini okudu.

Ondokuz Mayıs Üniversitesi Atatürkçü Düşünce Kulübü temsilcisi Volkan Birgül ise gençliğin çağdaş Türkiye Cumhuriyeti'ne sahip çıkacağını söyledi.

Öte yandan, mitingde, SHP Genel Başkanı Murat Karayalçın ve Hür Parti Genel Başkanı Yaşar Okuyan'ın da alanda olduğu anons edildi.

Rahmi Saltuk'un konseri sırasında bir katılımcının Baykal ve Sezer'i kısa süre halaya kaldırdığı görüldü.

Sıcak hava nedeniyle baygınlık geçiren bazı katılımcılara sağlık ekipleri müdahale etti.

Bu arada, komiser Nuh Ören'in arama noktasında ayağı takılarak kafasını korkuluklara çarptığı, hafif yaralanan komiserin Samsun Devlet Hastanesinde ayakta tedavi edildiği bildirildi.

Baykal ve Sezer miting alanından konuşma yapmadan ayrıldı

CHP Genel Başkanı Deniz Baykal ve DSP Genel Başkanı Zeki Sezer, miting alanından ayrıldı.

Ankara'dan özel uçakla Samsun'a gelen Baykal ve Sezer, Cumhuriyet Meydanı'ndaki mitinge birlikte katıldı.

Miting alanında katılımcılar tarafından coşkuyla karşılanan iki lider, alanda vatandaşları selamladı.

Konuşma yapmayan iki lider, diğer konuşmacıları katılımcıların arasında ön sırada dinledi.

Bu arada, Baykal, gazetecilere yaptığı açıklamada, cumhuriyet mitinglerinin sonuncusunun Samsun'da gerçekleştirildiğini belirterek, ''Muhteşem bir miting. Bir mitingin ruhu, coşkusu, inancı, iyimserliği, güveni Samsun'da yansıdı. Çok mutluyum. Bu mitinge sayın Sezer ile birlikte katıldık. Bu da ayrıca renk kattı'' dedi.

Daha sonra miting alanından ayrılan Sezer, il teşkilatında partililerle bir araya geldi.

Bir süre daha miting alanında kalan Baykal ise daha sonra Çarşamba Havaalanı'na hareket etti. 



Bu haber 328 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    8,645 µs