En Sıcak Konular

'Ölmek var dönmek yok!'

30 Haziran 2011 14:44 tsi
Gazze'ye giden yardım filosu Flotilla 2'de eski bir İsrail savaş pilotu da yer alıyor.

Yedioth Ahronoth isimli İsrail gazetesinde yer alan iddiaya göre eski İsrail Hava Kuvvetleri Komutanı Gazze'ye giden yardım filosu Flotilla 2'ye katılıyor. Gazete ayrıca eski savaş pilotu Yonatan Shapira'nın İsrail Hava Kuvvetlerindeki görevinin, Filistin'deki yerleşim yerlerini ve sivil bölgeleri bombalamayı reddettiği 2002 yılında sona erdiğini de not etti.

Shapira, Amerikan bayraklı Umudun Cesareti (The Audacity of Hope) gemisi ile filoya katılıyor. Hitlerin yahudi soykırımından kurtulan Hedy Epstein da, aynı gemide yer alan 50 Amerikan ve Yahudi barış gönüllüsünün arasında. 86 yaşındaki Epstein daha önce de pek çok kez Gazze şeridine ulaşmayı denedi, fakat her seferinde engellendi.

Shapira ''Gazze'ye ulaşıp ulaşamayacağımızı bilemeyiz. Fakat tek hedefimiz, İsrail bütün gemileri batırıp hepimizi öldürecek bile olsa Gazze'deki masumlara yardım etmek'' diyerek ne olursa olsun yılmayacaklarının sinyalini verdi.

Umudun Cesareti adlı geminin, gerekli evrak ve ruhsatları tam olmadığı gerekçesiyle Yunanistan'ın başkenti Atina'daki limandan ayrılması yasaklanmış, ancak bu iddia yetkililer tarafından reddedilmişti. Filo yetkilileri, ''İsrail baskısından kaynaklanan böylesine bir oyalama taktiği gemimizin Gazze'ye ulaşmasını engellemeyi amaçlıyor'' diyerek suçlamaları yalanlıyor.

Amerikan gemisinin filoya katılmasında rol oynayan yetkililerden Dror Feiler, Umudun Cesareti gemisinin yola çıkması engellendiği takdirde, Gazze'ye doğru gitmekte olan çok sayıda başka gemi olduğunu hatırlatarak, bu hareketin hiçbir şekilde önlenemeyeceğinin altını çizdi.

Bu haber 654 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,403 µs