En Sıcak Konular

Raid Salah için İstanbul'da eylem

30 Haziran 2011 14:16 tsi
Mescid-i Aksa’nın muhafızı olarak bilinen Şeyh Raid Salah’ın bir konferans için bulunduğu İngiltere’de göz altına alınması Mavi Marmara Derneği tarafından protesto edildi. İstanbul’daki İngiltere Konsolosluğu önünde toplanan protes

Mescid-i Aksa Muhafızı olarak tanınan ve Mavi Marmara yolcularından da olan Şeyh Raid Salah’ın İngiltere’de gözaltına alınması İstanbul’da protesto edildi. Mavi Marmara Derneği tarafından gerçekleştirilen ve Taksim’de bulunan İngiliz konsolosluğu önünde düzenlenen protesto eylemine İHH, Mazlumder ve Özgürder gibi kuruluşlarda destek verdi.

Konsolosluk önünde toplanan protestocular Şeyh Raid Salah lehine sloganlar atarken, İngiltere’nin bir anca önce Raid Salah’ı serbest bırakması gerektiğini söylediler.

Mavi Marmara Derneği adına bir basın açıklaması okuyan denek başkanı İsmail Yılmaz, Salah’ın yasal yollardan İngiltere’ye girdiğini belirtirken İngiltere’nin elle tutulur hiçbir gerekçe göstermeden hukuksuz bir şekilde Salah’ı gözaltına aldığını söyledi. Okunan basın açıklamasında: ‘‘Yasal yollardan İngiltere'ye giriş yapan Şeyh Raid Salah burada bazı İngiliz parlamenterler ve çeşitli Sivil Toplum Kuruluşlarının davetlisi olarak bulunuyordu.

İngiltere programı 1 ay önceden netleşmiş bir program olup; duyurusu da yapılmıştı. Bu 1 aylık süre içerisinde hiçbir problemli durum kendisine bildirilmemiştir. İngiltere’ye girişte hiçbir sorun yaşamamış ve burada iki konferans gerçekleştirmiştir. Şeyh Raid Salah, elle tutulur hiçbir gerekçe gösterilmeden keyfi bir şekilde hukuksuzca gözaltına alınmıştır.

Yapılan bu haksız uygulama sadece Raid Salah’a yapılmamış genelde tüm Dünya’da adalet ve barış savunucularına özelde ise 2 milyarlık tüm İslam alemine yapılmıştır.’’denildi.

Raid Salah’ın Dünya Mescid-i Aksa günü ve 2. Özgürlük Filosu’nun hareket tarihinin hemen öncesinde gözaltına alınmasının tüm dünyada tepki ile karşılandığını söyleyen Yılmaz, Salah’ın biran önce serbest bırakılması ve seyahat özgürlüğünün geri verilmesini istedi.

Yapılan açıklamanın ardından grup konsolosluk önünde bir süre oturma eylemi yaptı. Protestocular Raid Salah serbest kalana kadar her gün saat 11.00’de konsolosluk önünde eylemlerine daha büyük kalabalıklarla devam edeceklerini söylediler. 

Bu haber 794 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,171 µs