En Sıcak Konular

Ricciardone: Demokrasinize inanıyoruz

30 Haziran 2011 12:48 tsi
ABD Ankara Büyükelçisi Francis Ricciardone, ''Demokrasiniz güçlüdür, demokrasinize inanıyoruz. Yüzde 100 şüphesiz sağlam bir demokrasi. Bunun için sizleri, devlet olarak, halk olarak destekliyoruz.'' dedi.

Ricciardone, Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Asım Güzelbey'i makamında ziyaret etti. Güzelbey tarafından kapıda karşılanan büyükelçi, daha sonra Belediye Şeref Defteri'ni imzaladı.Gaziantep'in yemeklerinin güzel olduğunu ve bu nedenle konuklarına genelde yemekle ilgili yöresel hediyeler verdiklerini belirten Güzelbey, Büyükelçi Riccirdone'ye, bakırdan pilavlık hediye etti. Burada bulunduğu süre içerisinde birkaç kilo aldığını söyleyen Riccirdone ise Dr. Asım Güzelbey'e, ABD'ye özgü ürünlerin yer aldığı bir sepet hediye etti. ABD'nin Ankara Büyükelçisi Ricciardone, bir gazetecinin ''TBMM'de sorun var. Tutuklular, milletvekili seçildi ama Meclis'e giremedi. Bu konuda görüşleriniz nedir?'' demesi üzerine, ''Demokrasiniz güçlüdür, demokrasinize inanıyoruz. Yüzde 100 şüphesiz sağlam bir demokrasi. Bunun için sizleri, devlet olarak, halk olarak destekliyoruz.'' cevabını verdi.

Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Asım Güzelbey, Büyükelçi Ricciardone'yi uğurlama sonrasında yaptığı açıklamada, "Gaziantep son dönemde birçok yabancı büyükelçiyi, misyon şeflerini ve sanayiciyi ağırlayan dinamik bir kent haline geldi. Bugün yine önemli bir konuğu ağırladık. Şehrimizde bulunan ABD'nin Ankara Büyükelçisi Francis Ricciardone belediyemizi ziyaret etti ve kendilerine değişen Gaziantep'i anlattık. Büyükelçi ile görüş alışverişinde bulunarak kendilerini her zaman Gaziantep'te misafir edeceğimizi, müşterek çalışmalar yapabileceğimizi söyledik. Büyükelçi memnuniyetle ayrıldı. Ziyaretlerinden bizlerde memnun olduk." ifadelerini kullandı.

cihan



Bu haber 529 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,169 µs