En Sıcak Konular

İngiltere'de grev zamanı

30 Haziran 2011 12:37 tsi
Yüz binlerce kamu çalışanı emeklilik maaşlarındaki kesintileri protesto etmek için yürüyüşe hazırlanıyor...

İngiltere'de bugün tarihinin en büyük grevlerinden biri gerçekleşiyor. Yüz binlerce kamu çalışanı emeklilik maaşlarındaki kesintileri protesto etmek için yürüyüş yapması bekleniyor.

Üçü eğitim sendikası olmak üzere greve toplam 4 sendika katılıyor. Yaklaşık 750 bin kamu çalışanının katılması tahmin edilen yürüyüşler nedeniyle, binlerce okul ve kamu dairesinin hizmet veremeyeceği belirtiliyor. Ayrıca, birçok yolun trafiğe kapatılması sebebiyle ulaşımın aksayabileceği ve uçak seferlerinde gecikmeler olabileceği yönünde halk uyarılıyor.

'KAZANAN BİZ OLACAĞIZ' POLEMİĞİ

Öte yandan, haftalardır hükümet ile sendika yetkilileri arasında "kazanan biz olacağız" polemiği yaşanıyor. Hükümet sendikaların tehditlerine boyun eğmeyeceğini söylerken sendika yetkilileri ise ülkenin asıl yöneticilerinin "halk" olduğuna vurgu yapıyor.

Times Gazetesi yazarı Daniel Finkelstein konuyla ilgili dünkü makalesinde koalisyon hükümetini sendikaların taleplerini küçük görmemesi yönünde uyararak, "Koalisyon hükümeti sendikaları yenebileceğini düşünüyor öyle mi? Kamuoyu grevler sırasında taraf değiştirebilir ve hükümet kendini görevde kalmaya çalışırken bulabilir." yorumunda bulunuyor. "Margaret Thatcher'ın sendikaları yendiği doğru. Fakat bu sendikalarla onlarca kez karşı karşıya gelmeyi ve kimi zaman onların bazı taleplerini kabul etmeyi gerektirdi" diyen Finkelstein, sendikalara bir ders vermek isteyen eski başbakan Ted Heath'ın 1974 yılında halka "Bu ülkeyi kim yönetiyor? Biz mi, sendikalar mı?" diye sorduğunda, halkın ona açıkça "Yöneten sen değilsin." cevabını verdiğini hatırlatıyor.

Ana muhalefetİşçi PartisiBaşkanı Ed Miliband ise "Grevler iki taraf için de bir başarısızlık ifadesidir ve Perşembe günü yapılacak grev yanlıştır." diyerek, öğretmenlerin neden hükümete öfkeli olduklarını anladığını ancak greve giderek kendilerini ifade edemeyeceklerini savunuyor.

Muhafazakar-Liberal Demokrat partilerinden oluşan koalisyon hükümeti, göreve geldiği bir yıl zarfında köklü reformlar yapmaya ve olası bir krize karşı sert ekonomik tedbirler almaya devam ediyor. Kamu kesintilerinden sonra şimdi de emeklilik yaşı ve maaşlarına ilişkin yeni düzenlemeler sonrası sendikalar harekete geçerek greve gideceklerini açıklamıştı.

cihan



Bu haber 552 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,053 µs