En Sıcak Konular

'CHP işgal altında'

30 Haziran 2011 11:36 tsi
'CHP işgal altında'
Şamil Tayyar, CHP'nin yemin krizine değindi. Tayyar, Haberal, Balbay ve Alan'ın gelmelerini dört gözle beklediğini söyledi.

Şamil Tayyar, CHP'nin yemin etmemesi sonucu gelinen durumdan CHP tabanının da ciddi şekilde rahatsız olduğunu belirtti. Bugün seçim olsa AK Parti'nin yüzde 60 oyla geleceğini savunan Tayyar, "CHP'ye karşı büyük bir öfke ve tepki var." dedi.Tv8'de Erkan Tan'ın bugünkü konuğu AK Parti Gaziantep Milletvekili Şamil Tayyar oldu. Halkın CHP'ye oldukça öfkeli ve tepkili olduğunu söyleyen Tayyar, CHP'nin yemin etmemesini eleştirdi. "Biz şimdi yeni anayasayı konuşamıyoruz bile. Türkiye'yi yeni anayasayı yapmaktan alıkoyacak her türlü enstrüman kullanılıyor. Burada CHP ve BDP'ye düşen temel görev bu oyuna gelmemeleridir." diyen Tayyar, Türkiye'nin demokratik dönüşümünü sağlayacak yeni anayasaya katkı sunmaları gerektiğini ifade etti.

Tayyar, "Maalesef bunu yapamadılar, tuzağa düştüler. CHP işgal altında, Kemal Bey rehin alınmış durumda. Kemal Kılıçdaroğlu'nu tanıdığım kadarıyla, eğer CHP yönetiminde kendi özgün düşüncesi egemen olsa, CHP bu tavrı göstermezdi. Kemal Bey kuşatma altındadır. CHP parlamentoya gelip yemin etmeme kararını çok uzun süre devam ettiremez. Ben inanıyorum ki Kemal Bey de bundan dolayı pişmandır." şeklinde konuştu.

Geçtiğimiz günlerde, katıldığı bir canlı yayında İsa Gök ile karşılaştığını belirten Tayyar, şu sözleri kaydetti: "İsa Gök'le karşılaştığımda kendisinin dizleri titriyordu. Ergenekon karşısında dizlerinin bağı çözülenlerin, bize diz çöktürmeye çalışması ironidir. Koskoca Ana Muhalefet partisinin 2 Ergenekon sanığı üzerinden parlamentoyu boykot etmesi başka türlü anlaşılamaz. Bu yöntemle Ergenekon'un değirmenine su taşıyorlar. Ergenekon karşısında dizlerinin bağı çözülenlerin, bize diz çöktürmeye çalışması ironidir."

"HABERAL, BALBAY VE ALAN'IN GELMESİNİ DÖRT GÖZLE BEKLİYOR"

Şamil Tayyar, "Haberal, Balbay ve Alan'ın gelmelerini dört gözle bekliyorum" derken, şunları söyledi: "Ben seçilmeden önce de gerek Balbay'ın, gerek Haberal'ın, gerek Alan'ın seçilmeleri halinde tahliye edilmeleri gerektiğini söylemiş biriyim. Milli iradeye saygı bunu gerektirir. Yargı kesin hükmünü verinceye kadar bunların parlamentoda olmaları gerekir. Keşke mahkeme Balbay'ı da Haberal'ı da tahliye edip parlamentoya gönderebilseydi, daha iyi olurdu. İstiyorum, istediğimi de söyledim. Fakat, eğer Balbay ve Haberal üzerinden tüm Silivri'yi boşaltmak istiyorlarsa biz buna izin vermeyiz."

cihan



Bu haber 899 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,612 µs