En Sıcak Konular

CHP'den geri adım

30 Haziran 2011 11:22 tsi
Meclis'te yemin etmeyen CHP, Başbakan Erdoğan ve AK Parti’nin karşı adımı sebebiyle zor durumda.

Ergenekon sanıkları Mustafa Balbay ile Mehmet Haberal’ın tahliye edilmemesi nedeniyle yemin etmeyen CHP, Başbakan Erdoğan ve AK Parti’nin karşı adımı sebebiyle zor durumda. CHP yönetimi, Başbakan Erdoğan’ın “Teklif getirsinler görelim” çıkışına cevap veremedi. Kılıçdaroğlu ile yapılan görüşmede de Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek’in “Bu konuda öneriniz varsa bize getirin değerlendirelim” dediği öğrenildi.

ÖNERİ GELİRSE İKİNCİ TAKTİK

CHP kanadından yasal düzenleme ile ilgili öneri gelmesi halinde AK Parti ikinci taktiği devreye sokacak. İktidar, “Meclis’te yemin edin teklifinizi müzakere edelim” diyecek. AK Partili Salih Kapusuz, “Tutuklu milletvekilleri içinmakul, ölçülü bir çözüm önerisi sunsunlar, değerlendiririz. Bizim çözüm önerisi verebilmemiz için muhataplarımızın Meclis’te olması gerekir” dedi. CHP’nin tutukluların milletvekili seçilmesi halinde tahliye olacaklarına ilişkin bir düzenleme düşündüğü belirtildi. Ancak AK Parti kanadından gelen “Alpaslan Aslan, Ogün Samast ve hatta Murat Karayılan bilemilletvekili seçilirse cezaevinden çıkar” açıklaması CHP’ye geri adım attırdı.

GÖK, SİNSİ PLANI DEŞİFRE ETTİ

CHP Mersin Milletvekili İsa Gök ise CHP’nin planını deşifre etti. Gök, sadecemilletvekili seçilenlerin değil bütün Ergenekon sanıklarının tahliye olmasını istediklerini açıkladı. CHP’nin tutukluların milletvekili seçilmesi halinde tahliye olacaklarına yönelik düzenlemeden diğer Ergenekon sanıklarını yararlanamayacağı düşüncesiyle vazgeçtiği belirtiliyor. CHP 23. Dönem’de tutukluluk süresinin 2 yıl ile sınırlandırılmasına ilişkin kanun teklifi hazırlamıştı. Bunun kabul edilmesi halinde Ergenekon başta olmak üzere birçok davanın tutuklu sanıkları tahliye edilecek.



Bu haber 654 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,186 µs