En Sıcak Konular

Son Cumhuriyet Mitingi Samsun'da

0 0 0000 00:00 tsi
Son Cumhuriyet Mitingi Samsun'da Ankara, İstanbul, Manisa, Çanakkale, Marmaris ve İzmir'in ardından bugün de Samsun'da miting yapılıyor. 11.00'de başlayan mitinge Baykal ile Sezer birlikte katılılıyor.   

Cumhuriyet mitinglerinin sonuncusu Samsun Cumhuriyet Meydanı’nda yapılacak. Vatandaşlar sabahın erken saatlerinde meydanda toplanmaya başladı. Miting için Ankara, İstanbul, Mersin, Artvin, Gümüşhane, Rize, Kırklareli ve çevre illerden vatandaşlar gelmeye başladı. Gruplar halinde Cumhuriyet Meydanı’na giren vatandaşlar marşlar, türküler ve sloganlar eşliğinde mitingin başlamasını bekliyor.

Miting nedeniyle Cumhuriyet Meydanı’na açılan Çiftlik Caddesi, İstiklal Caddesi, Çevre Yolu ve 19 Mayıs Caddeleri trafiğe kapatıldı. Samsun Emniyeti de miting için geniş güvenlik önlemleri aldı.

AYNI UÇAKLA GELECEKLER

Cumhuriyet Mitinglerinde sürekli birleşmeleri yönünde çağrı yapılan CHP ve DSP Genel Başkanları Samsun Mitingine aynı uçakla gelecekler. Ankara'dan hareket edecek olan Deniz Baykal ve Zeki Sezer'i, Samsun Havaalanı'nda partililer karşılayacak. İki lider miting alanına birlikte girecek.

Miting saat 11.00’de saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayacak. Açılış konuşmasını Tertip Komitesi Başkanı Şükrü Kumbasar yapacak. Miting’de Rahmi Saltuk, Selda Bağcan konser verecek. CHP Genel Başkanı Deniz Baykal ile DSP Genel Başkanı Zeki Sezer, Samsun Havaalanı’ndan miting alanına birlikte gelecek.

Miting öncesi alınan önlemler

Samsun'da bugün düzenlenecek mitingle ilgili kent merkezinde Valilik ve İl Emniyet Müdürlüğü tarafından çeşitli tedbirler alındı.

Miting nedeniyle Emniyet Müdürlüğü’nde zorunlu haller dışında izinler kaldırıldı. Mitingin yapılacağı Cumhuriyet Meydanı ve civarında yaklaşık 2 bin polis ve jandarma görev yapacak.

Cumhuriyet Meydanı'nını da kapsayan yaklaşık 45 bin metrekare alan miting için ayrılırken, alan çevresindeki cadde ve bulvarın bir bölümüde katılımcılar tarafından kullanılacak.

Olası acil durumlar için yeteri kadar sağlık ekibinin görev alacağı miting nedeniyle Cumhuriyet Meydanı ve çevresinde 5 ayrı noktada GSM baz istasyonu kurulacak.

Ayrıca gerektiği hallerde müdahalede bulunabilmek amacıyla Sivil Savunma Arama ve Kurtarma Birliği ekibi miting süresince görev yapacak.

Miting nedeniyle saat 08.00 ile 18.00 arasında Atatürk Bulvarı'nın Atatürk Kültür Merkezi ile Gar Kavşağı arasında kalan bölüm araç trafiğine kapatılacak.

Baykal ile Zeki Sezer birlikte katılacak

Mitinge, CHP Genel Başkanı Deniz Baykal ve DSP Genel Başkanı Zeki Sezer beraber katılacak.

Cumhuriyet caddesinin miting alanı ile Gar Kavşağı arasında kalan bölümü, Kaptanağa caddesi, 19 Mayıs Bulvarı'nın İstiklal Caddesi girişi ile Atatürk Bulvarı arasında kalan bölümü de trafiğe kapatılacak güzergahlar arasında bulunuyor.

Sinop ve Ankara istikametinden miting için gelen araçlar yolcularını Kamyon Garajı kavşağında indirdikten sonra Batı Park'ta oluşturulan depolama alanına alınacak.

Ordu istikametinden gelen araçlar ise Gar Kavşağı'nda yolcularını indirecek ve Sevgi Kafe arkasındaki alana park edecekler.
 


 



Bu haber 302 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,633 µs