En Sıcak Konular

"Başka partiden aday Aleviler katillerle elele"

0 0 0000 00:00 tsi
Pir Sultan Abdal Kültür Derneği'nin düzenlediği 'Alevilik ve Siyaset' konulu konferansta diğer Alevi gruplar için ağır ifadeler kullanıldı: "Başka partiden aday olanlar katillerle el ele" 

'Ali'siz Alevilik' kitabının yazarı Faik Bulut'un da katıldığı programda seçimlerde nasıl bir yol izleneceği tartışıldı.

Pir Sultan Abdal Kültür Derneği (PSAKD) Başkanı Kâzım Genç, CHP dışındaki partilerden aday olan Alevi-Bektaşiler için, "Bugün ne yazık ki, her ağacın kurdu kendinden olur sözü haklı çıktı. Bazı Aleviler Maraş'ın, Sivas'ın katilleriyle el ele." ifadelerini kullandı. Derneğin eski başkanı Ali Balkız ise diğer partilerden aday olanların Alevilikten dışlanmasını istedi.

Ankara Barosu Eğitim Merkezi'nde yapılan konferans iki gün sürecek. Toplantının açılış konuşmasını PSAKD Başkanı Genç yaptı. Genç, CHP-DSP ittifakını olumlu ancak yetersiz gördüklerini belirtti. Genç, tüm sol, sosyalist, Alevi grupları seçimde işbirliğine çağırdı. Ali Balkız, "MHP, AKP, SP, ANAVATAN gibi partilerden aday olan Aleviler neden yol düşkünü sayılmıyor?" diye sordu. Alevilikte bir yaptırım kurumu olan 'düşkünlük' cinayet, zina, gasp, iftira gibi yüz kızartıcı durumlarda ceza olarak veriliyor. 'Düşkün' kişi toplumdan dışlanıyor; selam dahi verilmiyor. Sadece öldüğünde cenazesine geliniyor. Doç. Ayhan Yalçınkaya, Alevileri devletle hesaplaşmaya çağırdı. Yalçınkaya, "Devlet onlarca yıldır Alevilere karşı bir kavimkırım uyguluyor. Soykırım bedenleri, kavimkırım ise ruhları yok eder." dedi. Faik Bulut ise Alevilerin gelecek projesinin olmadığını ileri sürdü.

zaman



Bu haber 306 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,022 µs