En Sıcak Konular

Büyükanıt'tan miting yorumu

0 0 0000 00:00 tsi
Büyükanıt'tan miting yorumu Genelkurmay Başkanı Yaşar Büyükanıt, hiç kimsenin vatanını seven insanları yadırgamaması gerektiğini söyledi. Büyükanıt, "Yadırgayanlar yanlış yoldadır" dedi. 

Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Büyükanıt, Türk insanının vatansever olduğunu belirterek, ''Hiç kimse ama hiç kimse hangi duygu ve düşünceye sahip olursa olsun, milletini seven insanları, vatanını seven insanları yadırgamasın. Çünkü bu insanlar (yadırgayanlar) yanlış yollardadır'' dedi.

Büyükanıt, ''Ama bugün geldiğimiz noktada Türk milletinin Mehmetçiğe ve Mehmetçiğin bize yadigar olarak bıraktıkları insanların duygusunu o zamanlar belki iyi değerlendirmemiştik'' dedi. Mehmetçik Vakfı'nın çok özel bir vakıf olduğunu, canlarını bu ülke için veren vatanseverlerinin geride bıraktıklarına yardım etmek amacıyla kurulduğunu belirten Büyükanıt, bu vakfın giderek geliştiğini görmenin, şu anda hizmette olan komutanları ve emekli komutanları mutlu ettiğini dile getirdi.

''MEHMETÇİK VAKFI GÜCÜNÜ GİDEREK ARTIRACAK''

Kimilerinin, ''Silahlı kuvvetlerin bu vakfı kime hizmet ediyor'' diye düşündüğünü belirten Büyükanıt, ''Bu vakıf sadece Mehmetçiklerimize hizmet ediyor. Onların bize emanet ettiği ailelerine, eşlerine, çocuklarına hizmet ediyor. Başka bir amacı yok. Hepimiz, silahlı kuvvetlerde hizmet görenler, bu vakıfa bağış yapar. Ama hiçbir personel bu vakıftan yararlanamaz. Sadece Mehmetçiklerimizin'' diye konuştu.

Cumhuriyetin kurucusu Ulu Önder Atatürk'ün Mehmetçik için söylediği sözleri hatırlatan Büyükanıt, şunları kaydetti:

''Gerçekten, Mehmetçiği yakından tanıdığınızda yüreğinizde büyük bir sevgi ve büyük bir hayranlığın dolmaması mümkün değil. Türk insanına mahsustur Mehmetçik. Şehit olanların aileleri, çocukları, gazi olanların kendileri ve aileleri, Mehmetçik Vakfı'nın şemsiyesini üzerine örttüğü kişilerdir. Şüphesiz, onların ihtiyaçlarının hepsini karşılamamız mümkün değil. Mehmetçik Vakfı, güçlü olduğu kadar onlara yardım etmeye çalışmaktadır. Ama en azından birşeyler yapmaya çalışmaktadır. Ümit ediyorum Mehmetçik Vakfı gücünü giderek artıracak ve o yardımlarını da artıracak. Bundan en büyük mutluluğu milletimizin duyması lazım. Onlar milletimizin evlatlarıdır.''

''TÜRK İNSANI VATANSEVERDİR''

Büyükanıt, Türk insanının vatansever olduğuna dikkati çekerek, ''Yaşadığı toprakları sever. Türk insanı milliyetseverdir. Milletini sever, o topraklar üzerinde yaşayan insanları sever. Hiç kimse ama hiç kimse hangi duygu ve düşünceye sahip olursa olsun, milletini seven insanları, vatanını seven insanları yadırgamasın. Çünkü bu insanlar yanlış yollardadır'' dedi.

Daha sonra emekli tümgeneral Tunca, kuvvet komutanlıkları ile Jandarma Genel Komutanlığı ve Sahil Güvenlik Komutanlığı'nı temsilen geceye katılan Mehmetçiklere de birer anı sundu.

Etkinlik, koreografisini Uğurkan Erez'in yaptığı modacı Faruk Saraç'ın Ulu Önder Atatürk'ün üniforma ve sivil giysilerinden esinlenerek tasarladığı giysilerden oluşan ''Sarı Zeybek'' defilesiyle sürdü. Atatürk'ün fotoğraf ve görüntüleri eşliğinde sahnelenen defile, izleyenlerin büyük beğenisini kazandı. Cem Yılmaz'ın gösterisinin ardından, sanatçı Muazzez Ersoy da aralarında Büyük Önder Atatürk'ün sevdiği şarkıların da yer aldığı repertuardan oluşan Türk Sanat Müziği konseri verdi. Konser, komutanların da katılımıyla, 10. Yıl Marşı'nın hep bir ağızdan Türk Bayrakları eşliğinde söylenmesiyle sona erdi.



Bu haber 228 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,381 µs