En Sıcak Konular

Bilimsel yayın artışında üçüncü ülkeyiz

26 Haziran 2011 20:46 tsi
Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanı Yusuf Ziye Özcan, Türkiye'nin bilimsel yayın artışında dünya genelinde üçüncü ülke olduğunu açıkladı.



YÖK Başkanı Prof. Dr. Yusuf Ziya Özcan, Abdullah Gül Üniversitesi'nin temel atma törenine katıldı. Özcan, burada yaptığı konuşmada, Türkiye'de üniversite öğrenci sayısının 3.5 milyona ulaştığını belirtti. Prof. Özcan, şöyle dedi:

"Son kurulan 8 üniversiteden biri olan bu üniversitemizin Kayseri ile ülkemize hayırlı olmasını diliyorum. Buraya Sayın Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün ismi verilmesi konusunda kendilerinin nasıl razı edildiği anlatıldı. Ben sizin nasıl razı olduğunuzu ve hangi şartlarda razı olduğunuzu biliyorum. Ama burası müstesna üniversite olacaktır. Burada gerçekten gurur verici bir Anadolu üniversitemiz olacak."

Prof. Özcan, Türkiye'de 62 olan üniversite sayısının 165'e çıkarıldığına işaret ederek, "2007 yılından sonra 87 üniversite eklendi. Biz sayı artışının yanı sıra bütün üniversitelerimizin, son kurulan 8 üniversitemizin araştırma ve lisansüstü üniversitelerimiz olmasını diliyoruz. Belirlediğimiz konularda ileri gitmesini arzuluyoruz. Öğretim üyeleri sayısında da önemli artış var. 70 bin iken bugün 105 bin öğretim elemanı oldu. 2003 yılında 1.5 milyon olan üniversite öğrenci sayımız bugün 3.5 milyona çıktı. Bilimsel yayın artışında üçüncü ülke durumundayız. Geçen yıl 17'nci sıradaydık. Bu yıl sırada yükselme olacak. Layık olduğumuz seviyeye ulaşacağız." dedi.

Özcan, layıkıyla yapamadıkları tek konunun ise elimizdeki bilgilerin teknolojiye çevirememek olduğunu ifade etti. Özcan, "Bizde 27 bin makale basılıyor. Bunlardan patent alınan makale sayısı 85 civarında. 4 bin civarında İsrail'de makale basılıyor. Bin 500'üne patent alınıyor." diye konuştu.

Özcan, konuşmasının sonunda eğitime kazandırılan üniversitelerin önce bulundukları bölgelere ve sonra yaşam standartlarını üst seviyeye çıkartacaklarına inandığını söyledi.

(CİHAN)

Bu haber 647 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,238 µs