En Sıcak Konular

Suç işleyen yabancıları sınır dışı edecek

26 Haziran 2011 10:37 tsi
Avrupa'nın en sert göçmen yasasının uygulandığı Danimarka'da yeni çıkarılan bir yasayla yabancıların kolayca sınır dışı edilmelerinin önü açıldı.

Koalisyon ortakları Liberal ve Muhafazakâr Parti'nin gündeme getirdiği, suç işleyen yabancıların aldıkları hapis cezasının süresine bakılmaksızın sınır dışı edilmesini öngören yasa parlamentoda kabul edildi. Hükümetin teklifine aşırı sağcı Danimarka Halk Partisi ve Hıristiyan Demokrat Parti destek verirken, tasarıya sürpriz destek muhalefet partileri Sosyal Demokrat Parti ve Sosyalist Halk Parti'den geldi. Sosyal Demokrat Parti milletvekilleri Hüseyin Araç ve Yıldız Akdoğan tasarıya hayır oyu verdi.

Daha önce ağır suç işleyenleri mahkemeler gerekli gördüğünde sınır dışı ederken, yeni kanunla hapis cezası alan herkes sınır dışı edilebilecek. Ancak Danimarka'nın uluslararası yükümlülüklerinden dolayı yollayamadığı kişiler ülkede şartlı olarak kalmaya devam edecek. Bu kişiler şartlı süre içinde yeniden suç işleyip ceza alırsa bu kez sınır dışı edilecek. Birlik Listesi milletvekili Line Barfod, sol muhalefet partilerin bu tasarıya destek vermelerine anlam veremediğini söylerken, İnsan Hakları Enstitüsü Başkanı Jonas Christoffersen, Danimarka'nın sınır dışı etme davalarını Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'nde kaybetme riskinin yüksek olduğunu belirtti.

Sosyal Demokrat Parti milletvekili Hüseyin Araç ise bu kanundan sonra çok az ceza almış yabancılara bile sınır dışı yolunun açıldığını belirterek, hükümetin son 10 yılda yaptığı değişikliklerle yabancıların hareket alanını kısıtladığını ifade etti. Yasa kapsamında, Danimarka'da oturma izni olup da suç işleyip ceza alan tüm yabancılar, 9 yıldan daha uzun süre ikamet etmiş ancak ceza yasasının bazı maddelerini ihlal etmekten hapis cezası almış olanlar ve ülkede 5 yıldan fazla bulunmuş ancak 1 yıl koşulsuz hapis cezası almış olanlar sınır dışı edilebilecek.

zaman



Bu haber 754 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,635 µs