En Sıcak Konular

Meclis'te ilginç isimler komşu oldu

26 Haziran 2011 10:02 tsi
Meclis'te ilginç isimler komşu oldu 

Milletvekilleri kayıt yaptırmayı sürdürürken, odaları için kura çekildi. Bakın kimler komşu oldu?

Milletvekilleri kayıt yaptırmayı sürdürürken, odaları için de kura çekildi. Odasını beğenmeyen vekiller başka vekillerle değiştirebilmek için çalışmalara başladı. En ilginç komşular ise MHP’den ihraç edilen İhsan Barutçu’ya çıktı.

MECLİS’TE yeni milletvekillerinin Halkla İlişkileri Binası’ndaki odaları için kura çekildi. Partilerin grup başkanvekillerinin katıldığı kura işleminde yemin etmeyeceklerini belirten, Meclis’e gelmeyecekleri yönünde açıklama yapan BDP’li milletvekilleri ile cezaevindeki Mehmet Haberal, Mustafa Balbay ve Engin Alan ve KCK tutuklusu vekillere de oda çıktı. Haberal ve Balbay’a çekilen kurada odaların komşu olması dikkat çekti.

İtirazlara ‘kameralı kayıt’ önlemi

Meclis Başkanlık Divanı Salonu’nda yapılan kura işleminin başında gazetecilerin görüntü almasına izin verildi. Daha sonra gazeteciler salon dışına çıkarıldı. Kura işlemini Meclis bürokratları, milletvekillerinin isimlerini yazdıkları bir torbadan isim çekme yöntemiyle gerçekleştirdi. Kura çekiminde ‘’olabilecek itirazlar’’ düşünülerek kamera ve ses kaydı da yapıldığı bildirildi. Kura sonucu yerini beğenmeyen milletvekilleri, başka vekillerle odalarını değiştirebilmek için girişimlere başladı.

Haberal ve Balbay komşu oldular

Kura işleminde yemin etmeyeceklerini belirten, Meclis’e gelmeyecekleri yönünde açıklama yapan BDP’li milletvekilleri ile cezaevindeki Mehmet Haberal, Mustafa Balbay ve Engin Alan’a da oda çıktı. Haberal ve Balbay’a çekilen odaların komşu olması dikkat çekti. Haberal’a A Blok üst zemin 6. Banko’da, Balbay’a A Blok üst zemin 1. Banko’da oda çıktı. Cezaevinde olan MHP İstanbul Milletvekili Engin Alan’a B Blok birinci kat 6.bankoda oda verildi. Meclis Başkanlığı yapan Bülent Arınç, Mehmet Ali Şahin’in yanında genel başkanlık yapan BDP’li Ahmet Türk ve MHP’li Tuğrul Türkeş’e de talepleri üzerine körüklü geniş oda verildi. Genel başkanlık yapmasına karşın B blokta alt zeminde küçük odası olan Deniz Baykal ise odasını değiştirmedi.

Barutçu’ya BDP’li iki komşu

MHP’nin ihraç edilen İstanbul Milletvekili İhsan Barutçu’ya ise A Blok zemin kat 6. bankoda oda çıktı. Barutçu’nun komşuları BDP destekli adaylar BDP’li Ertuğrul Kürtçü ile KCK tutuklusu Selma Irmak oldu. Özürlü milletvekilleri CHP’den Şavak Pavey ve AK Parti’den Gürsoy Erol’a ise, asansörle inip çıkabilmeleri ve özürlü tuvaletleri olduğu gerekçesiyle ana binada yer verildi.

BDP’liler Meclis’e gelmeyeceklerini söylemesine karşın Şanlıurfa Milletvekili İbrahim Binici, Meclis’e dilekçe göndererek sekreter ve danışman talep etti. BDP’liler, Meclis’e hesap numarası bildirdikleri anda maaşları yatırılacak. BDP’li milletvekillerine ayrıca sekreter, danışman da kendi istekleri doğrultusunda tahsis edilecek.

Becayiş yerleştikten sonra olacak

Yerlerini beğenmeyen milletvekilleri birbirleriyle değiştirmek için becayiş istediler. Ancak becayişe yerleşme işlemi bitinceye kadar izin verilmeyeceği, yerleşme işlemlerinin tamamlanmasından sonra izin verileceği yazıyla duyuruldu.

star



Bu haber 899 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,602 µs