En Sıcak Konular

CHP Polatlı İlçe Başkanı görevinden istifa etti

25 Haziran 2011 17:30 tsi
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Polatlı İlçe Başkanı İhsan Şıracı görevinden istifa ettiğini açıkladı. Şıracı, istifasına partisinin seçimlerde aldığı başarısız sonuçları ve partideki ideolojik kaymayı gerekçe gösterdi.

İhsan Şıracı, göreve geldiğinde yüzde 10'larda olan oy oranını yüzde 18'e çıkarttığını belirterek, siyasette başarılı kabul edilmek için iktidar olmak gerektiğini söyledi.

İktidar olamamış bir partinin başarılı kabul edilemeyeceğini kaydeden Şıracı, "Partimizde ideolojik kırılma olarak ifade edilen ideoloji değişikliği bazı konularda bence omurga çatlamasına kadar varmıştır. Liberal düşünce partimiz üzerinde etkili olmuş ve partimizi tanzim etmeye çalışmıştır. Biz de bu rüzgârdan etkilenerek liberalizmi partimizin yedinci oku yapmış gibi olduk. Ülke genelinde başarılı olduğumuzu düşünmüyorum. Mantık aynı mantık. AK Parti yorgunu olan ülkemizde iktidar alternatifi bir parti idik. İktidar olmalıydık." dedi.

Liberalizmin CHP'nin 7'inci oku haline geldiğini iddia eden Şıracı, "Hele hele oyların iktidar olmak bir tarafa yüzde 30'luk kısmı psikolojik sınırın altında kalmış olması bu seçimlerde başarısızlık olmasa bile çok ciddi bir başarı olmamasının göstergesidir. Aslında bu oy oranlarındaki artış başarılı ya da başarısızlık noktasında görülebilir. Partimizde ideolojik kırılma olarak ifade edilen ideoloji değişikliği bazı konularda bence omurga çatlamasına kadar varmıştır. Liberal partimiz üzerinde etkili olmuş ve partimizi tanzim etmeye çalışmıştır. Biz de bu rüzgârdan etkilenerek liberalizmi partimizin sanki 7'inci oku oldu. Adaylıklar karşısında adeta partimizin hafızası silindi." şeklinde konuştu.

İlçe teşkilatı olarak başarılı bir seçim süreci yaşadıklarını anlatan Şıracı, "CHP Polatlı örgütünde herkes görevini fazlasıyla yaptı. Bunun sonucunda Polatlı'da yüzde 18'lik bir oy oranına ulaştık. 2007 genel seçimlerine göre 5 puanlık, oy sayısı olarak da yüzde 38'lik bir oy artışı sağlamış olduk. Bu yüzde18'lik oy 1980'den sonra yapılan tüm genel seçimlerde partimizin aldığı en yüksek oy oranıdır. Bu seçimlerde Polatlı da 2007'ye göre oyunu arttıran tek parti CHP'dir." diye konuştu.

Seçimlerin adil ve şaibesiz geçtiğini kaydeden Şıracı, Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu'nun, "Mazotu 1.5 liraya indireceğim" vaatlerine rağmen kırsal kesimden oy alamadıklarını, toplumda partilerinin dinle ilgili sorunu olan parti gibi gösterildiğini, bu nedenle muhafazakar kesimden oy alamadıklarını sözlerine ekledi.

Bu haber 836 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,308 µs