En Sıcak Konular

Davutoğlu: Suriye'yle kader birliği içindeyiz

24 Haziran 2011 12:26 tsi
Davutoğlu: Suriye'yle kader birliği içindeyiz

Davutoğlu, ABD Dışişleri Bakanı Hillary Clinton'un Türkiye-Suriye sınırında bir çatışmadan kaygılı oldukları yönündeki sözleriyle ilgili gazetecilere açıklamada bulundu...

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu Suriye ile başından beri kader birliği içinde olduklarını söyledi.

Davutoğlu, ABD Dışişleri Bakanı Hillary Clinton'un Türkiye-Suriye sınırında bir çatışmadan kaygılı oldukları yönündeki sözleriyle ilgili gazetecilere yaptığı açıklamada, Suriye ile temas halinde olduklarını söyledi.

Dışişleri Bakanı Davutoğlu, Suriye Dışişleri Bakanı Velid Mualim'le dün yaptığı görüşmede Türkiye'nin kaygılarını ilettiklerini ifade etti.

ABD'DEN TEDİRGİN EDEN AÇIKLAMA

ABD Dışişleri Bakanı Hillary Clinton, Suriye'nin Türkiye sınırı yakınına asker yığmasınından kaygılı olduklarını belirterek, olası bir sınır çatışması tehlikesine dikkat çekti.

Clinton, Dışişleri Bakanlığı'nda gazetecilere yaptığı açıklamada, Suriye'nin sınırdaki askerleri geri çekmesi gerektiğini, bu askerlerin bölgedeki varlığının, zaten varolan kötü durumu daha da ağırlaştırarak bir sınır çatışması tehlikesi yarattığını söyledi.

Bölgedeki durumu oldukça kırılgan gördüklerini ve çok kaygılı olduklarını belirten Clinton, Türk yetkililerle durumu görüşmekte olduklarını ifade etti.       

Clinton, "Suriye güçleri, şu anda sadece kendi yurttaşlarını etkilemekle sınırlı kalmayan ve aynı zamanda sınır çatışmaları potansiyelini ortaya çıkaran saldırılarına ve provokasyonlarına derhal son vermezlerse, bölgedeki çatışmanın  tırmandığını görüyor olacağız" diye konuştu.

Suriye askerlerinin, Türkiye sınırından sadece 450 metre mesafede bulunmasının, bu ülke hükümetinin kendi halkına baskı yapma niyetinin bir başka göstergesi olduğunu ifade eden Clinton, "Suriye ordusunun bölgedeki saldırılarını ve provokasyonlarını derhal sona erdirmesini" istedi.

TÜRKİYE'YE KAÇAN SURİYELİ SAYISI 12 BİNE YAKLAŞTI

Bu arada Suriye askerlerinin dün sınırdaki çadır kamplara doğru ilerlemesinin ardından bu çadırlarda kalan Suriyelilerin tamamının Türkiye'ye kaçtığı bildirildi.

Bölgeden bildiren Reuters muhabiri, kampların tamamen boş olduğunu belirtti.

Hatay Valiliği Basın Bilgilendirme Merkezi'nden yapılan açıklamada, dün Türkiye'ye 1,578 kişinin giriş yaptığı, Hatay'daki çadırkentlerde kalan Suriyeli sayının ise 11 bin 739'a yükseldiği ifade edildi.

Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı, 23-24 Haziran 2011 tarihlerinde Türkiye'ye giriş yapanlardan 63 kişinin ise kendi istekleri ile ülkelerine döndüklerini bildirdi.

hurriyet



Bu haber 1,013 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,696 µs