En Sıcak Konular

ABD'nin eski Pekin Büyükelçisi Huntsman, başkan adayı

21 Haziran 2011 21:43 tsi
ABD'nin eski Pekin Büyükelçisi Jon Huntsman, ABD'de gelecek yıl yapılacak başkanlık seçimlerinde Cumhuriyetçi Parti'nin adayı olabilmek için yarışacağını açıkladı.

Huntsman, adaylığına ilişkin açıklamayı, New Jersey eyaletinde, arka fonunda Özgürlük Heykeli'nin göründüğü Liberty State Park'da yaptı. ABD'nin eski Pekin Büyükelçisi Jon Huntsman, ABD'de gelecek yıl yapılacak başkanlık seçimlerinde Cumhuriyetçi Parti'nin adayı olabilmek için yarışacağını açıkladı.

ABD'nin eski başkanlarından Ronald Reagan da başkanlığa aday olduğunu 1980 yılında ilk kez burada açıklamıştı.

Konuşmasında, başkan olması halinde ABD'nin borç felaketine batmasını önlemek için "zorlu kararlar" alacağı sözünü veren 51 yaşındaki eski Utah Valisi Huntsman, "Tarihimizde ilk kez, gelecek nesle daha az güçlü, daha az rekabetçi ve kendine daha az güvenen bir ülke bırakıyoruz. Bu kesinlikle kabul edilemez ve Amerika'ya yakışan bir durum değil" dedi.

Huntsman, 2009 yılında ABD Başkanı Barack Obama tarafından atandığı Pekin Büyükelçiliği görevini, başkanlık yarışına hazırlanmak için geçen Nisan ayında bırakmıştı.

Cumhuriyetçi adaylar arasında yapılan anketlerde alt sıralarda yer alan Huntsman'ın, daha önce üç Cumhuriyetçi Başkan için çalışmış olmasına karşın, bazı konulardaki ılımlı tavrı ve Obama yönetiminde görev almasının, muhafazakar seçmenlerin oylarının önem taşıdığı parti ön seçimlerinde kendisi için dezavantaj olabileceği yorumları yapılıyor. Huntsman'ın, ılımlı ve bağımsız seçmenleri kendisine çekebilme ve her iki parti seçmenine de hitap edebilme potansiyeli, büyük kişisel serveti, güçlü dış politika deneyimi ve medyada tanınan bir isim olması gibi niteliklerinin ise yarışta kendisini iddialı konuma sokabileceği yönünde yorumlar da mevcut.


Bu haber 671 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,572 µs