En Sıcak Konular

Gül: Türkçe konuşulan sınırları genişletiyorsunuz

21 Haziran 2011 20:49 tsi
9. Uluslararası Türkçe Olimpiyatları'na katılan öğrenci temsilcilerini Çankaya Köşkü'nde kabul eden Cumhurbaşkanı Gül, Türkçe sevgisini öğrencilere aşılayanları tebrik ettiğini ve bundan büyük bir gurur duyduğunu söyledi. Gül, Türkçe Olimpiyatları sayes



Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, 9. Uluslararası Türkçe Olimpiyatları'na katılan öğrenci temsilcileri heyetini Çankaya Köşkü'nde kabul etti. Kabulde yaptığı konuşmada Cumhurbaşkanı Gül, Türkçe Olimpiyatları'na katılmak üzere ülkemize gelen öğrencilere "Dünyanın bütün renklerini taşıyan sizlere hoş geldiniz diyorum. Sizleri burada görmekten büyük bir memnuniyet duyuyorum. Ayrıca bu kadar rengârenk bir topluluğa Türkçe hitap etmekten de gerçekten mutluluk duyuyorum." diye seslendi.

"TÜRKÇE'YE ÇOK BÜYÜK HİZMET YAPIYORSUNUZ"

Türkçe sevgisini öğrencilere aşılayanları tebrik ettiğini ve bundan büyük bir gurur duyduğunu kaydeden Cumhurbaşkanı Gül, 130 ülkeyi temsil eden öğrencilerin; iyiliği, güzelliği yaymak için çalışan Birleşmiş Milletler'in bir nevi iyi niyet elçilerine benzediğini vurguladı. Gül, dokuzuncusu gerçekleşen Uluslararası Türkçe Olimpiyatları'nı büyük bir olay olarak nitelendirdi. Konuk öğrencilerin, dünyanın 130 ülkesinden 200 bine yakın öğrencinin katıldığı yarışmaların içerisinden seçildiğini ve ülkemize gelen topluluğu oluşturduğunu kaydeden Cumhurbaşkanı Gül, bunun neredeyse dünyanın üçte ikisini temsil ettiğine dikkat çekerek şöyle konuştu:

"Bu büyük bir organizasyon. Bu organizasyona emeği geçen herkesi gönülden tebrik ediyorum. Yurt dışı ziyaretlerim sırasında, bazılarınızın okullarına uğrama fırsatı buluyorum ve orada büyük bir fedakârlıkla yapılan çalışmaları gördüğüm gibi, oradaki çocukların güzel bir biçimde eğitildiğini görüyorum ve orada güzel bir biçimde Türkçe öğretildiğini görüyorum. Türkçeye en büyük hizmeti yapıyorsunuz."

Cumhurbaşkanı Gül, Türkçenin sadece Türkiye'de konuşulmadığını, Türkiye'nin dışında Türkçe konuşan ve Orta Asya'dan Balkanlara kadar büyük bir Türk Dünyası'nın bulunduğuna işaret ederek, "Şimdi siz bu sınırları genişletiyorsunuz. Türk asıllı olmayan, ama Türkçe konuşan yeni nesiller yetişmesine katkı veriyorsunuz ve bunu temin ediyorsunuz." diyerek dünyanın dörtbir yanında görev yapan eğitim gönüllülerini övdü. Yurt dışı ziyaretleri sırasında, büyükelçiliklerin yeni açıldığı ülkelerde 5-6 yıldır faaliyetini sürdüren Türk okullarını gördüğünü aktaran Cumhurbaşkanı Gül, oraya kendi temsilcisi olarak büyükelçinin yeni gönderildiğini, ancak Türk halkının temsilcileri olarak orayı daha önce keşfetmiş, gitmiş Türk okullarını gördüğünü ve bundan gurur duyduğunu belirtti.

"TÜRK MİLLETİ SİZİ BAĞRINA BASACAK"

Misafir öğrencilerin Türkiye'nin neredeyse dörtte biri olan 21 ili gezeceklerine dikkat çeken Cumhurbaşkanı Gül, öğrencilerin gittikleri her yerde çok büyük bir coşkuyla karşılaşacağına dikkat çekti ve ekledi: "Türkler, başkalarının Türkçe konuştuklarını görünce çok mutlu olurlar ve onları bağrına basarlar. Gittiğiniz her yerde de sizi bütün Türk milleti bağrına basacaktır ve sizin güzel şarkılarınızı, türkülerinizi, gösterilerinizi büyük bir zevkle takip edecekler, sizi bir nevi dünyanın, geldiğiniz ülkenin starları olarak karşılayacaklardır."

"ÜLKENİZE DÖNDÜĞÜNÜZDE BÜTÜN KARDEŞLERİNİZE MUHABBETLERİMİ İLETİN"

Cumhurbaşkanı Gül, konuşmasının sonunda bu faaliyetlerin başarılı geçmesi temennisini dile getirerek, emeği geçenlere teşekkür etti. Çocuklara da "Bütün arkadaşlarınıza selamlarımı söyleyin. Ülkenize döndüğünüzde de bütün kardeşlerinize, büyüklerinize sevgilerimi, muhabbetlerimi iletin" diyen Cumhurbaşkanı Gül, tüm öğrencilere başarılar diledi.

(CİHAN)

Bu haber 696 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,916 µs