En Sıcak Konular

YSK, seçim takviminde de geri kaldı

21 Haziran 2011 09:18 tsi
12 Haziran seçimi öncesi aldığı kararlarıyla tartışmaların odağı olan YSK, seçim takviminde de geri kaldı.

19 Haziran'da ilan edilmesi gereken kesin sonuçlar bu haftaya kaldı. TBMM'nin toplanması ve hükümetin kurulması gecikti.

Yüksek Seçim Kurulu'nun (YSK) 12 Haziran seçimlerinin ardından seçim sonuçlarını 19 Haziran'da ilan etmesi bekleniyordu. Ancak, YSK seçim sonuçlarının ilanında gecikti. YSK'nın ilanda gecikmesi nedeniyle TBMM'nin toplanması ve hükümetin kurulması da ertelendi.

SONUÇLAR GECİKTİ

YSK, 22 Temmuz 2007 seçimlerinde kesin sonuçları 8 gün sonra 30 Temmuz tarihinde ilan etmişti. YSK'nın 12 Haziran seçim sonuçlarını 19 Haziran pazartesi günü ilan etmesi bekleniyordu. Ancak YSK Başkanı Ali Em, dün yaptığı açıklamada seçim sonuçlarını en geç 22 Haziran Perşembe gününe kadar ilan edilebileceğini açıkladı.
YSK'nın seçim sonuçlarını ilanda gecikmesinde İstanbul'daki milletvekili dağılımını belirlenmesi ile Diyarbakır'dan bağımsız seçilen Hatip Dicle hakkındaki kararının gecikmesi etkili oldu.

TBMM; 24 Dönem çalışmalarına YSK'nın kesin sonuçları açıklamasından sonra başlayacak. YSK'nın seçim sonuçları açıklaması halinde TBMM'nin 24 Haziran Cuma günü toplanması bekleniyordu. Ancak YSK'nın kesin sonuçları açıklamasına göre TBMM, 27 Haziran Pazartesi veya 28 Haziran Salı günü toplanarak yemin töreni yapılacak.

TBMM BAŞKANI SEÇİMİ

YSK'nın kesin sonuçları ilan etmesinden 5 gün sonra TBMM toplanarak yemin töreni yapılacak. Yemin töreninden sonraki 5 gün ise TBMM Başkanı adayları müracaat edecek. 5 günlük müracaatın tamamlanmasının ardından TBMM yeni başkanını seçmek için toplanacak.

TAKVİM SEKTEYE UĞRADI

YSK'nın kesin sonuçları ilan etmesinin gecikmesi ile hükümetin kuruluşu da gecikti. TBMM'nin toplandığı gün, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün hükümet kurma göreviniAK PartiGenel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'a vermesi bekleniyor. 27-28 Haziran'da bu görevin verilmesinin ardından bir hafta içinde hükümet programı TBMM'ye sunulacak. Hükümet programının sunulmasının ardından 2 gün geçtikten sonra program üzerinde görüşmeler yapılacak, görüşmelerden 1 tam gün geçtikten sonra ise güven oylaması yapılacak.

bugün



Bu haber 554 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,891 µs