En Sıcak Konular

Yüzde 50'yi masaya yatıran CHP'de ilk tespit

21 Haziran 2011 08:43 tsi
Yüzde 50'yi masaya yatıran CHP'de ilk tespit 

AK Parti’nin milletvekili genel seçimlerinde aldığı yüzde 50’lik oy oranının nedenlerini araştıran CHP, dün ilk “resmi” sonucuna ulaştı.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Sencer Ayata, “Ortada bir kırılma noktası falan yok. 2002’de başlayan trend (eğilim) devam ediyor” dedi.

AK Parti’nin milletvekili genel seçimlerinde aldığı yüzde 50’lik oy oranının nedenlerini araştıran CHP, dün ilk “resmi” sonucuna ulaştı. Dün sabah kurmaylarından ilk değerlendirmeleri alan CHP yönetimi, AKP’nin oy oranının artışının nedenlerini 2002 seçimlerinde başlayan ve devam eden eğilime (trend) bağladı. CHP raporlarının mimarı sosyolog Prof. Sencer Ayata, VATAN’a yaptığı açıklamada kurmaylarından ilk değerlendirmeleri dün sabah aldıklarını doğruladı. Resmi bir raporun şu aşamada hazırlanmadığını belirten Ayata, il başkanlarından gelen raporun ardından ayrıntılı bir rapor hazırlanacağını söyledi. AKP’nin aldığı yüzde 50’lik oy oranının medyada “kırılma noktası” olarak ele alınmasının yanlış olduğunu savunan Ayata, “2002 yılında başlayan ve 2007’de devam eden AKP’ye yönelik trend aynen devam ediyor. Bunun ana unsuru AKP’ye olan eğilimdir. Yan unsurlar da olabilir ama bunu belirlemek için kapsamlı bir şekilde çalışmamız gerekiyor. Arkadaşlarımla il başkanlarının raporlarının ardından çok kapsamlı bir analiz, çalışma yapacağım” dedi. Çalışmalar çerçevesinde il ve ilçeler ile köy bazında seçim sonuçlarının analizi de yapılacak. CHP’nin oy artırdığı yerlerde nasıl artırdığı, beklenen oyun alınamadığı yerlerde de niçin oy alınamadığı masaya yatırılacak.

vatan



Bu haber 867 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,426 µs