En Sıcak Konular

Başbakan Erdoğan affetti ama...

20 Haziran 2011 09:00 tsi
Başbakan Erdoğan affetti ama...

Seçim gecesi attığı uzlaşma adımını, açtığı 17 davadan vazgeçerek devam ettiren Başbakan Erdoğan’ın “Helalleşme” çağrısına siyasetten cevap gelmedi.

CHP toplam 370 bin liralık 6 davasından vazgeçmedi. Başbakan Erdoğan, seçim gecesi verdiği uzlaşma ve helalleşme mesajını hayata geçirmek için, kendisinin açtığı 17 davadan vazgeçmişti. Kendisine “Angut” diyen DP Genel Başkanı Namık Kemal Zeybek’i bile affeden Başbakan’ın bu adımına diğer siyasiler aynı karşılığı vermedi. Yılbaşından bu yana CHP’nin Erdoğan’a açtığı 6 dava bulunuyor. CHP’liler Erdoğan’dan bu davaların karşılığı olarak toplam 370 bin lira tazminat talep ediyor. CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, kendilerinin davalardan vazgeçmeyeceğini söylerken Erdoğan’ın avukatları bu davalara savunma vermeye hazırlanıyor.

İŞTE O DAVALAR

- CHP, Erdoğan’ın 3 Haziran’daki Konya mitinginde parti tüzel kişiliğine saldırıda bulunduğu iddiasıyla 8 Haziran’da Başbakan’a 50 bin liralık manevi tazminat davası açtı.

- Erdoğan’ın 2 Haziran’da Isparta’daki mitinginde CHP’nin tüzel kişiliğine hakaret ettiği gerekçesiyle, 4 Haziran’da 50 bin liralık manevi tazminat davası açıldı.

- CHP Kayseri Milletvekili Mehmet Şevki Kulkuloğlu, Erdoğan’ın 29 Mayıs’taki Kayseri mitinginde şahsıyla ilgili suçlamalarda bulunduğunu öne sürerek 3 Haziran’da 100 bin liralık manevi tazminat davası açtı.

- CHP lideri Kılıçdaroğlu, Haliç Kongre Merkezi’nde yaptığı konuşmada kişilik haklarına saldırıda bulunduğu iddiasıyla 3 Haziran’da Başbakan Erdoğan hakkında 50 bin liralık manevi tazminat davası açtı.

- CHP, AK Parti’nin 22 Mayıs’taki Kocaeli mitingindeki sözleriyle partinin tüzel kişiliğine saldırıda bulunduğu iddiasıyla, 24 Mayıs’ta Erdoğan hakkında 100 bin liralık manevi tazminat davası açtı.

- CHP’li Canan Arıtman, Erdoğan’ın 15 Şubat’ta Meclis’te yaptığı konuşmada kişilik haklarına saldırdığı gerekçesiyle 14 Mart’ta 20 bin liralık manevi tazminat davası açtı.

En çok davayı o açtı

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun avukatı ve CHP Parti Meclisi üyesi avukat Mahmut Tanal, Başbakan Erdoğan’a bu güne kadar onlarca dava açtı. Tanal, Erdoğan’ın İsmet İnönü’yü Adolf Hitler’e benzetmesi nedeniyle açtığı davayı kazandı. Tanal, son olarak Erdoğan’ın üniversite sınavındaki şifre iddialarını protesto eden öğrencilere karşı tutumunu dava konusu yaptı. Tanal, Erdoğan’ın 6 aydan 5 yıla kadar cezalandırılmasını istedi.

bugün



Bu haber 862 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,070 µs