En Sıcak Konular

'Cumhurbaşkanı Gül'ün sessiz kalması düşündürücü'

19 Haziran 2011 21:37 tsi
Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün partisinde yaşanan kaset skandallarına karşıki tavrını eleştirdi.

Bahçeli, "Her konuya anında refleks gösteren, bölücülerin seçilmesi için Yüksek Seçim Kurulunu baskı altına alan Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün de uzun bir süre sessiz kalması ve kamuoyu algısının değişmesiyle birden bire açıklama yapma gereği hissetmesi son derece düşündürücüdür." dedi.

Bahçeli, partisinin aldığı yüzde 13'lük oy oranını ise, "MHP'nin yüzde 13'lük oy oranı, yenilgi ya da zafer skalasında herhangi bir yere yerleştirilemeyecek kadar anlamlı, önemli ve niteliklidir." ifadeleriyle değerlendirdi.

Merkez Yönetim Kurulu Üyeleri ve İl Başkanları ile yapılan toplantılar hakkında yazılı bir açıklama yapan Bahçeli, seçim öncesindeki siyasi faaliyetler ve teşkilatların performansının ele alındığı ve önümüzdeki dönemin muhtemel konu başlıkları ve siyasi gündem hakkında etraflıca bir değerlendirme yapıldığını dile getirdi. Bahçeli, MHP'nin çok zorlu ve tehditlerle dolu bir seçim dönemini geride bıraktığını savundu.

PARTİMİZ KÖŞEYE SIKIŞTIRILMAYA ÇALIŞILDI

12 Haziran gününe gelene kadar özel hayatların iğrenç bir şekilde takip edildiğini, yasadışı yollarla izleme, dinleme, gözetleme amacıyla evlere kameralar yerleştirildığini ve arkasından da elde edilen kayıtların internet üzerinden yayınlandığını anlatan Bahçeli, tezgah olarak nitelendirdiği bu olaylarla siyasi sonuçlar üretilmeye çalışıldığını iddia etti.

Ahlaken çok sorunlu görüntüleri sanal âlemden servis edenlerin öncelikle; Milliyetçi Hareket Partisi'ni Milletvekilliği Genel Seçim'inde zora sokmayı, toplum nezdinde itibarını düşürmeyi ve Meclis dışına itmeyi amaçladıklarının anlaşıldığını ileri süren Bahçeli, şöyle devam etti: "Esasen kaset parantezine alınarak ağır bir şantajla köşeye sıkıştırılmaya çalışılan yalnızca Milliyetçi Hareket Partisi olmamış, Türk siyaseti ve demokrasisi bu gelişmelerden derin bir yara almıştır. Ne var ki partimize hayâsızca saldıran şeref ve seviye yoksunu karanlık odaklara yönelik AK Parti hükümetinden inandırıcı ve etkili bir adım bugüne kadar henüz gelmemiştir. Özel hayatı deşifre ederek siyaset üzerinde baskı kurmaya ve tehditlerle mesafe almaya çalışanlara karşı devlet organları tepkisiz, hareketsiz ve yetersiz kalmıştır."

"PARTİMİZİ DİZAYN ETMEYE NİYETLENEN ÇETE, AK PARTİ'NİN EKMEĞİNE YAĞ SÜRDÜ"

Başbakan Erdoğan'ın, Milliyetçi Hareket Partisi'nin zor durumundan istifade ederek meydanlarda kaset tezgâhını kullandığını öne süren Bahçeli, "AK Harti'nin de bu şer kumpanyasının bir parçası olduğu izlenimini güçlendirmiştir. Partimizi sözde tanzim etmeye, yeniden tasarlamaya ya da dizayn etmeye niyetlenen çetenin AK Parti'nin ekmeğine yağ sürdüğü tartışmasızdır. İç ve dış uzantıları olduğu yönünde güçlü emarelerin bulunduğu bu organize suç çetesi, seçimler öncesinde Türk siyasetine istikamet vermek istemiştir. Bugün ülkemiz, küresel sisteme ve güç merkezlerine hizmet eden, faaliyetlerini hala yerel uzantıları eliyle yürüten büyük bir suç şebekesiyle karşı karşıyadır. Yabancı istihbarat kurumlarının kontrolsüz yapıları ve içerideki psikolojik operasyonları, ajitasyonlar, tahrikler, kamuoyu yönlendirmeleri, halkla ilişkiler faaliyetleri, profesyonel provokatörlerin siyasi yapılara sızma çabaları son dönemde yaşanan ve muhatap olunan tehlikeli manzaranın yalnızca yüzeyde kalan kısmıdır. AKP ise bu çetenin adeta sözcülüğünü yapmış, planlarını uygulamış ve yanında pozisyon almıştır. Bu itibarla, partimize dönük adice ve alçakça saldırıların altında çok yönlü bir hesap bulunmaktadır." diye konuştu.

"ÇOK KİMLİKLİĞE RIZA GÖSTERMEMİZ İSTENDİ"

12 Haziran seçimleri sonrasında yapılacak yeni anayasa kapsamında, Milliyetçi Hareket'in çok kimlikliliğe rıza göstermesi ve etnik kimliklerin anayasaya taşınmasına onay vermesinin açıkça talep edildiğini dile getiren Bahçeli, Türkçenin Anayasadan çıkarılmasına, Türk kimliğinin esnetilerek alt kimlik seviyesine indirilmesine sessiz kalmasının beklendiğini savundu.

Yapılan saldırıların temelinde Milliyetçi Hareket Partisi'ni yeni anayasa çerçevesinde dönüştürme ve milli itirazlarını törpüleme ve söndürme niyeti bulunduğunu iddia eden Bahçeli, "Özellikle gizli video kayıtlarının yayınlanmaya başlamasıyla, Başbakan Erdoğan'ın 12 Haziran sonrasında en büyük icraatının yeni anayasa olacağını ifade eden sözlerindeki zamanlama son derece dikkat ve ilgi çekici olmuştur. 12 Haziran sonrası için; etnik kimlikler için statü pazarlığı, İmralı canisini de içerecek genel af, özerklik, anadilde eğitim ve son aşamada ise federasyon müzakereleri el altından yapılmıştır. Bölücü terör ve siyasetteki uzantılarıyla AK Parti'nin kontrollü gerginliği ve danışıklı dövüşü; sadece seçime dönük sinsi bir strateji ve göz boyamak için oluşturulmuş sahte karşıtlıktan beslenmiştir. 12 Haziran'ı takip eden kısa süre içinde, bölücü çevrelerin kamuoyuna yansıyan açıklamaları ve anayasal çözüm konusunda AK Parti'yle anlaşıldıklarına dair imaları, buna da hükümetin sessiz kalması seçim öncesindeki tartışmaların yalnızca kayıkçı kavgasından ibaret olduğunu kanıtlamıştır. AK Parti hükümetinin bütün oyunları Türk milletini meşgul etmek, milli ve manevi değerleri istismar ederek Türk milliyetçileri ve vatanseverleri güçsüzleştirmek üzerine kurulmuştur." şeklinde konuştu.


Bu haber 796 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,773 µs