En Sıcak Konular

Nazım Hikmet temsili mezarı başında anıldı

19 Haziran 2011 20:36 tsi
Eskişehir'in Seyitgazi ilçesi Doğançayır köyünde sembolik mezarı bulunan ünlü şair Nazım Hikmet, mezarı başında törenle anıldı.



Doğançayır Belde Belediye Başkanlığı tarafından 11 yıl önce sembolik mezarı yaptırılan Nazım Hikmet ve Kurtuluş Savaşı'nda toplu halde şehit edilen 72 belde sakini için 10 yıldan bu yana Nazım Hikmet ve Kuva-i Milliye Şehitleri Anma ve Kültür Sanat Etkinlikleri adı altında düzenlenen törenlerle anılıyor. Bu yıl Kırkkız Dağı eteğine sanatçılar Pakize Koç ve Sami Nebioğlu tarafından yapılan Atatürk'ün rölyefi ve bakır ve alüminyum rölyef sergisi törenle açıldı.

Törende ilk konuşmayı yapan Doğançayır Belde Belediye Başkanı Ali Rıza Koca, belde sakinleri olarak Nazim Hikmet'e her zaman sahip çıktıklarını belirterek, "Biz Doğançayır halkı olarak Nazım'ı 2001 yılından bugüne kadar düzenli olarak bu anma töreni ile anmaktayız. Anadolu'da bir köy mezarlığına gömün diye vasiyet eden Nazım'a biz de diyebiliriz ki; gönül isterdi Nazım'ın mezarı burada olsun. Nazım Hikmet'in mezarını Doğançayır'a istiyoruz. Bu konuda girişimlerimiz de oldu. Ancak mezarı burada olsun olmasın, biz onun vasiyetini yerine getirdik. Onu ve Kurtuluş Savaşında şehit verdiğimiz Doğançayırlıları her yıl birlikte anmaya devam edeceğiz." dedi.

Türkiye Yazarlar Sendikası Genel Başkanı Mustafa Köz ile şair Sezai Sarıoğlu, Güney Özkılınç ve Ali Fuat Soylu, Nazım Hikmet hakkında düşüncelerini törene katılanlar ile paylaştılar. Törene katılan çok sayıda şairin Nazım Hikmet'in çeşitli şiirlerini okumasından sonra, Doğançayır Belediyesi ve Yazılıkaya Şiir Yaprağı 2. Nazım Hikmet Araştırma Ödülü Güney Özkılınç'a verildi.

Katılanlara CHP Eskişehir milletvekili Kazım Kurt ile Odunpazarı Belediye Başkanı Burhan Sakallı katılımcı belgesi verdi. Etkinlikler, sanatçıların konserleri ve semah gösterileri ile sona erdi.

(CİHAN)

Bu haber 983 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    6,491 µs