En Sıcak Konular

Kaddafi muhaliflerle görüşüyor

19 Haziran 2011 11:33 tsi
Kaddafi muhaliflerle görüşüyor

Libya hükümeti, muhaliflerle Mısır, Fransa, Norveç ve Tunus'ta bir dizi görüşme yaptığını açıkladı.

Hükümet, "Trablus'la temasımız olmadı" diyen muhalif lider Cibril'i yalanlayan bu görüşmelerin ses kaydı olduğunu da açıkladı.

Libya Başbakanı Bağdadi Mahmudi, Libya lideri Muammer Kaddafi rejiminin muhaliflerle görüştüğünü bildirdi. İsyancılarla görüşmelerin Mısır, Fransa, Norveç ve Tunus'ta gerçekleştiğini bildiren Mahmudi, "Kapımız herkese açık ve bütün taraflarla temas halindeyiz" dedi. "Bu ülkelerin istihbarat örgütlerine sorabilirsiniz, size gerçeği söylerler" ifadesini kullanan Mahmudi, görüşmelerin kaydedildiğini de söyledi. Libya Başbakanı, bu açıklamasıyla Libyalı muhaliflerin dış ilişkilerden sorumlu lideri Mahmud Cibril'in cuma günü İtalya'da söylediklerini yalanlamış oldu. Rusya'nın Afrika özel temsilcisi Mihail Margelov, "Libyalı muhalifler ve rejim temsilcileri arasında Fransa, Norveç, Almanya ve diğer ülkelerin başkentlerinde temaslar gerçekleşiyor" demişti ve Cibril, İtalya'daki basın toplantısında bu açıklamayı yalanlamıştı.

KADDAFİ MEYDAN OKUDU
Libya lideri Muammer Kaddafi, cuma günü Libya televizyonunda yayımlanan ses kaydında, kendisini Trablus'tan çıkartmaya çalışan NATO güçlerini yenme sözü verdi. Kaddafi, Libya'ya operasyon düzenleyen NATO güçlerini kastederek, "İlk defa milyonların oluşturduğu silahlı bir ulusla karşı karşıyalar. Yenilecekler, ittifak yenilecek" dedi. NATO bu açıklamayı "çok çirkin" sözleriyle değerlendirerek kınadı. NATO sözcüsü, Kaddafi güçlerinin, "sistematik ve insanlıktan uzak biçimde Libya halkına saldırdığını" söyledi.

"PARAMIZ KALMADI"
Avusturya hükümeti, Libya'daki muhaliflerin kurduğu Ulusal Geçiş Konseyi'ni Libya halkını temsil eden "tek meşru siyasi muhatap" olarak tanıdığını açıkladı. Libya'da muhalif güçlerin petrol ve maliye bakanı Ali Tarhuni, Batı'nın kendilerine acil mali yardımda bulunma sözü verdiğini ancak bu sözün tutulmadığını belirterek, aylardır süren çatışmaların ardından nakit paralarının kalmadığını söyledi. Libya'nın kuzeybatısındaki Nalut kentinde ise Kaddafi'ye bağlı birliklerle muhalifler arasında çıkan çatışmalarda 45'ten fazla Libya askeri ve 8 muhalifin öldüğü bildirildi.

Obama için Libya operasyonu barışçı
ABD Başkanı Barack Obama ile Temsilciler Meclisi Başkanı John Boehner arasında tırmanan Libya gerilimi devam ediyor. Obama, Libya operasyonuna devam etmesi için Kongre onayı gerektiğini söyleyen Boehner'e olumsuz cevabını gecikmeden vermişti. Ancak Obama'nın bu konuda iki üst düzey hukuk danışmanını dinlemediği ortaya çıktı. Hukukçular, ABD'nin NATO misyonu içindeki görevinin "saldırı" içerdiğini, bu yüzden Kongre onayı gerektiğini söylerken, Obama ve diğer hukuk danışmanları misyonun destek amaçlı olduğunu savundu.

sabah



Bu haber 951 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    6,033 µs