En Sıcak Konular

Gönül: Hâla anlamaya çalışıyorlar

19 Haziran 2011 11:00 tsi
Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül, beraberindeki Antalya milletvekilleri Sadık Badak, Hüseyin Samani, Gökçen Özdoğan Enç ile Antalya'nın Alanya ilçesinde partisinin ilçe teşkilatını ziyaret etti.

AK Parti'nin seçimlerde aldığı oy miktarıyla Türkiye'de hiç kazanılmamış bir başarıyı elde ettiklerini belirten Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül, ''Hala araştırılıyor, dünyada da böyle bir şey oldu mu diye. Ben dünyada da böyle bir başarı sağlandığı tespitinin yapıldığını şu ana kadar öğrenebilmiş değilim'' dedi.

Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül, beraberindeki Antalya milletvekilleri Sadık Badak, Hüseyin Samani, Gökçen Özdoğan Enç ile Antalya'nın Alanya ilçesinde partisinin ilçe teşkilatını ziyaret etti. Burada basın açıklaması yapan Gönül, Alanya'ya milletvekili arkadaşlarıyla partililere teşekkür etmek amacıyla geldiklerini söyledi. Seçimlerin ardından partisinin aldığı oy miktarı ile Türkiye'de hiç olmadık bir başarıyı elde ettiklerini ifade eden Gönül, ''Hala araştırılıyor, dünyada da böyle bir şey oldu mu diye. Ben dünyada da böyle bir başarı sağlandığı tespitinin yapıldığını şu ana kadar öğrenebilmiş değilim'' diye konuştu.

Bakan Gönül, partisinin iktidardayken oylarını arttırarak seçim kazandığını vurgulayarak, şunları kaydetti:

''Seçime girmekle kalmıyorsunuz, oylarınızı da arttırıyorsunuz. Türkiye bu seçime dahili ve harici sıkıntılarla girdi. Elbette uygulanan dış politikalarla Türkiye'nin dışarda çok yüksek bir itibarı var. Türkiye'ye bu yüzden ilgi büyük, ama yabancı gazeteler bile 'Bu defa CHP'ye oy verin' diye makaleler yazıyorlardı. Yapılan hizmetleri de bilerek bunu söylüyorlardı. Ayrıca içeride de ana muhalefetin adeta sınırsız, yerine getirilmesi gerçekçi olmayan, ama seçim döneminde vatandaşlar tarafından irdelenmesi de pek kolay olmayan vaatleri, bizim şimdiye kadar hiç karşılaşmadığımız bir seçim atmosferini ortaya çıkardı. Bunların hepsi düşünüldüğünde, adam adama yapılan bir mücadele sonucu bütün iller bazında sözleşilmiş gibi bir neticeye ulaşıldı. Bu netice gerçekten tarihi bir sonuçtur. Gerçekten tarihi bir başarıdır.''

Seçim sürecinde Antalya'da en çok ziyaret ettiği ilçenin Alanya olduğunu bildiren Gönül, propaganda yasağından bir gün önce ilçede motosikletle yapılan korteji hayatı boyunca unutmayacağını söyledi. Beraberindeki Hüseyin Samani, Sadık Badak ve Gökçen Özdoğan Enç ile mazbatalarını aldıklarını, artık tek eksiklerinin yemin etmek olduğunu ifade eden Bakan Gönül, ''Bu kaçıncı yeminim ben onu da şaşırdım ama 'Bir kere daha yemin edeceksin' diyorlar. Bunların hepsi formalite, önemli olan sizler ile gönülde ve çalışmada işbirliği halinde olmamız. Hepinize tekrar teşekkür ediyorum'' dedi.

AK Parti Alanya İlçe Başkanı Hüseyin Güney, Bakan Gönül'e, Avrupa Konseyi Parlamenterler Meclisi Başkanı Mevlüt Çavuşoğlu ile motosikletli kortejde vatandaşları selamlarken çekilmiş fotoğrafını hediye etti.

Bakan Gönül, daha sonra Oba beldesinde belediye tarafından düzenlenen Turizm, Sanat, Kültür ve Portakal Festivali'nin kortejine katıldı. Yaklaşık 1 kilometre mehter takımı eşliğinde yürüyen Bakan Gönül, vatandaşları selamladı. Bakan Gönül, burada yaptığı konuşmada, insanların insanca birbirlerine yaklaşmasında festivallerin önemli rolünün olduğunu belirtti.

Festival alanında halk oyunları ekibinin dans gösterisini izleyen Bakan Gönül'e, Oba Belediye Başkanı Emin Hatipoğlu şilt verdi.

aa


 



Bu haber 611 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,064 µs