En Sıcak Konular

Kılıçdaroğlu'nun resti havada kaldı

19 Haziran 2011 09:35 tsi
Kılıçdaroğlu'nun resti havada kaldı 

Kılıçdaroğlu’nun ‘kurultay resti’ ve ‘yüzüme söyleyin’ çıkışı muhaliflerin hızını kesmedi.

Sav ve Baykal cephesinin kurultay için gereken sayıya ulaştığı belirtiliyor. İmzaların geri çekilmesi ihtimaline karşılık ‘noter onaylı imza’ toplanıyor. Seçimin ardından kurultay tartışmasının başladığı CHP’de, kritik günler yaşanıyor. Eski Genel BaşkanDeniz Baykalve eski Genel Sekreter Önder Sav’ındelegelerleve arabulucular aracılığıyla birbirleriyle yaptığı temaslar sürüyor. Tüzük gereği delegenin seçimli kurultay talebi salt çoğunluklamümkün. İmza barajı, bu nedenle Baykal ve Sav’ı anlaşmaya zorluyor. İki tarafın, son kararı yarın vermesi bekleniyor. İmza için nabız yoklamasını sürdüren muhalif cephenin seçimli kurultay için gereken sayıya ulaştığı belirtiliyor. Ancakmuhalifler, imzaların geri çekilmesi ihtimaline karşılık ‘noter’ onaylı imza toplama kararı aldı. Baykal ve Sav’a yakın kaynaklar, BUGÜN’e iki ismin bir araya gelmesinin zor olduğunu söyledi. İki tarafın da mevcut PM’nin değişmesi gerektiği görüşünde olduğu vurgulanırken işbirliğinin zorunluluğuna işaret edildi. Baykal, PartiMeclisi (PM) seçimli kurultay istiyor. Sav ise, genel başkanseçimimaddesinin de kurultay gündeminde yer almasından yana.

LİSTELER BİLE HAZIR

Muhalif taraflar arası anlaşmanın PM seçimli kurultay toplanması yönünde sağlanması durumunda, delege oyuna sunulacak blok listenin tamamlandığı belirtiliyor. İmzalara ulaşılıp kurultayın toplanması durumunda CHPGenel BaşkanıKemalKılıçdaroğlu’nun da blok liste sunması bekleniyor. Bu durumda muhtemel kurultay,Kılıçdaroğlu ve Baykal-Sav ekiplerinin blok liste çarpışmasına sahne olacak. Genel Merkez’in 76 il başkanının Kılıçdaroğlu’na destek verdiği yönünde kamuoyuna yansıttığı açıklama, Baykal veSavcephesinde inandırıcı bulunmuyor. İl başkanlarının seçim öncesi milletvekili adaylığı için istifa ettiği, yeni il başkanlarının atama yoluyla görevlendirilmesi nedeniyle delege olmadığı ileri sürülüyor.

KURULTAY İÇİN 15 GÜNLÜK TAKVİM PLANI

Kaynaklar, Siyasi Partiler Yasası ve tüzük gereği, kurultay için toplanan ilk imza ile son imza arasında 15 gün olması gerektiği hükmüne dikkat çekerek, hazırlıkların bi takvim dikkate alınarak yapıldığını kaydediyor. Muhalifler bu sebeple nabız yoklamasının tamamladıktan sonra 15 günlük süreyi aşmamak için imza toplayacak. İmzaların toplanmasının ardından işleyecek takvime, Kılıçdaroğlu karar verecek. Baykal ve Sav cepheleri, Kılıçdaroğlu’nun hazırladığı MYK revizyonunun, örgütte ve tabandaki sıkıntıyı sona erdirmeyeceğinin altını çiziyor.

bugün



Bu haber 895 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,978 µs