En Sıcak Konular

Bakan Aygün müjdeyi verdi

17 Haziran 2011 22:14 tsi
Sanayi ve Ticaret Bakanı Nihat Ergün, ay sonunda sivil uçuşlara açılması planlanan Cengiz Topel Askeri Havaalanı'nda yürütülen apron ve yer hizmetleri inşaatı çalışmalarını inceledi.

KocaeliValisi Ercan Topaca ile Kartepe ilçesindeki havaalanını gezen Bakan Ergün, çalışmaları yürüten müteahhit firma yetkililerinden bilgi aldı.

İncelemelerin ardından gazetecilere açıklama yapan Ergün, Cengiz Topel Havaalanı'nın 28 Haziran'da açılmasını planladıklarını belirterek, son çalışmaları görmek istediğini ve bu nedenle ziyaret ettiğini söyledi.

Ergün, çalışmaları yürüten müteahhit firmanın havaalanını 25 Haziran'da Devlet Hava Meydanlarına teslim edeceğini ifade ederek, Devlet Hava Meydanlarının da Sivil Havacılık Genel Müdürlüğüyle birlikte uçuşların başlaması için gereken hazırlıkları sürdürdüğünü kaydetti.

Sivil havacılık şirketlerinin hangi noktalara uçuş yapacağının planlamasının yapıldığına dikkati çeken Ergün, şöyle konuştu:

''İnşallah 28 Haziran tarihi itibariyle uçuşları planladığımız gibi başlatacağız. Uçuşların başlamasının ardından önemli bir yoğunluk yaşanacaktır. Hac mevsiminde ciddi bir yolcu trafiği oluyor. Burası Doğu Marmara'nın bölgesel havaalanı hüviyetini kazanacaktır. Yalova, Kocaeli, Sakarya, Düzce, hatta Bolu'ya ve Bilecik istikametine kadar bir bölgedeki geniş nüfus yapısının bölgesel havaalanı niteliği taşıyacaktır. Hac mevsiminin yoğunluğunun yanı sıra yaz ayları olması dolayısıyla Ege, Akdeniz, Karadeniz bölgelerine ciddi manada uçuşlar olacağını düşünüyoruz. Havaalanını hızlı bir şekilde haziran sonuna yetiştirmeyi ve 28 Haziran İzmit'in kurtuluşu yıl dönümünde açmayı planlıyoruz.''

Sabiha Gökçen Havaalanı'nın da ciddi bir kapasiteye ulaştığına işaret eden Ergün, yoğunluk yaşanmaya başladığını ve İstanbul'da üçüncü bir havaalanı yapımı için de çalışmaların yürütüldüğünü bildirdi.

-BÖLGESEL HAVAALANI-

''Cengiz Topel Havaalanı'nı, Doğu Marmara'nın bölgesel bir havaalanı olarak kullanma imkanına sahip olacağız'' diyen Ergün, şöyle devam etti:

''Burada büyük bir potansiyel var. Son yıllarda Türkiye'nin her yerinde havayolu taşımacılığında büyük bir gelişme var. İnsanlar otobüsle 18-20 saat yolculuk yapmak yerine 1-1,5 saatte uçakla hem de otobüs fiyatına yolculuk yapmayı tercih ediyor. Bu bölgede sadece Kocaeli'nin nüfusu 1,5 milyon. Komşu illerle birlikte 5 milyona yakın nüfusa hitap edecek bir havaalanı burası.''

Bakan Ergün,Deniz KuvvetleriKomutanlığının eğitim uçuşları için kullanılan havaalanının, askeri havaalanı olması nedeniyle uzun süre sivil havacılığa açılamadığına, iktidara geldikleri ilk yıllarda konuyu ele aldıklarına vurgu yaparak, ''Havacılığın yeni yeni geliştiği bir zaman diliminde bunlar ele alındı. Artık havacılıkta önemli bir potansiyel ortaya çıktığında buradaki atıl kapasiteyi de harekete geçirmeye karar vermiş olduk. Bunu yaklaşık 1 yıl önce kararlaştırdık ve bu sürede Deniz Kuvvetleri, Devlet Hava Meydanları ve Sivil Havacılık Genel Müdürlüğüyle tüm mutabakatlar sağlanmış oldu. Hızlı bir şekilde yapımına başlandı ve bitmek üzere'' diye konuştu.

Yaklaşık 3 kilometre uzunluğunda pisti bulunan Cengiz Topel Havaalanı, pist genişliği 30 metre olması dolayısıyla yalnızca iç hatlarda hizmet verecek.

Havaalanı, pist genişliğinin 45 metreye çıkarılması halinde uluslararası havaalanı niteliği kazanacak.

aa



Bu haber 724 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,149 µs