En Sıcak Konular

Türkmenistan-Türkiye dostluğu pekişiyor

17 Haziran 2011 21:47 tsi
Fatih Üniversitesinin 15. Kuruluş Yıldönümü etkinlikleri kapsamında, ‘Türkmenistan-Türkiye Dostluğu ve Kardeşliği Bakidir’ konulu konferans düzenlendi.

Üniversitenin Büyükçekmece kampüsünde gerçekleşen konferansta iki ülkenin dostluklarına vurgu yapıldı. Katılımcılar arasında, Türkmenistan İlimler Akademisi Milli Elyazmalar Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Annagurban Aşirov, Fatih Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Fahrettin Gücin, Türkmenistan Türk Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Zeki Pektaş da yer aldı.

Türkmenistan İlimler Akademisi Milli Elyazmalar Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Annagurban Aşirov, görüşmelerde, iki ülke arasında kültürel, ticari ve ekonomik işbirliğinin tüm alanlarda derinleştirilmesi ve çeşitlendirilmesi gerektiğini söyledi. Aşirov, "Çeşitli alanlardaki mevcut Türk-Türkmen işbirliğinin daha dinamik bir mahiyet kazanabilmesi için gerekli potansiyel var. Halklarının yararına hizmet eden güçlü bir işbirliğinin, iki kardeş ülke arasındaki ilişkilerde öncelikli hedefimizdir. İkili ekonomik, ticari ve kültürel ilişkilerinin gelişmesi için çaba göstereceğiz." dedi.

Fatih Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Fahrettin Gücin ise konferansta yaptığı konuşmada Türkmenistan’ın, başta yakın komşuları olmak üzere uluslararası ilişkilerini geliştirmeye yönelik büyük çabalar sarf ettiğini ifade etti. Gücin, "Türkmenistan-Türkiye ilişkileri de bunun en güzel örneğini oluşturuyor. Tarihi köklere, geçmişe ve manevi ortaklığa dayanan bu ilişkiler, uyumlu bir şekilde sürdürülüyor ve geliştirilmeye çalışılıyor." değerlendirmesinde bulundu.

Türkmenistan Türk Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Zeki Pektaş, yapılacak çok projenin olduğunu ifade ederken, iki ülkenin ortak zeminde hareket etmesinin mutluluk verici olduğunu söyledi.

Programa katılan katılımcıların yaptıkları konuşmalardaortak tema dostluk ve kardeşlik oldu. İki Ülkenin bugün ne kadar yakın olduğu anlatılırken, geçmişten gelen dostluğun büyük projelere, çok büyük işbirliklerine yansıdığı ifade edildi.

cihan
 



Bu haber 814 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,201 µs