En Sıcak Konular

Bağış: Muhalefet de o sınavdan geçecek

17 Haziran 2011 15:44 tsi
Devlet Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, Türkiye'nin gurur verici bir seçim sürecini daha tamamladığını belirterek, "Türk seçmeni, AK Partiye büyük bir destek vermiştir. Çoğunluğun Oyunu aldığımız bu Seçim zaferiyle ve Türkiye'nin güçlü demokratik


Egemen Bağış; Avrupa Parlamentosu, AB Konseyi, Avrupa Komisyonu ile AB üyesi ülkelerde faaliyet gösteren ilgili tüm düşünce kuruluşları ve sivil toplum kuruluşlarına Seçim sonrası süreçle ilgili açıklama gönderdi.

"Bu Seçim, halkımızın istikrar, ileri demokrasi ve refaha olan desteğini gösteriyor. Biz de, hukukun üstünlüğüne, bireysel özgürlüklere ve refaha verdiğimiz önem doğrultusunda, Avrupa Birliği'ne katılım sürecimize kapsamlı reformlarla devam etmekte kararlıyız. " diyen Bağış, kısa bir süre önce tam yetkiyle donatılmış bir Avrupa Birliği Bakanlığı'nın kurulmasıyla, hükümetin AB yolundaki kararlılığının daha da güçlendiğini vurguladı.

SİVİL ANAYASA, YAPILACAK İLK İŞLERDEN

Tüm muhalefet partilerini Türkiye'nin AB dönüşümüne içtenlikle destek vermeye ve katkıda bulunmaya davet eden Bağış, "Seçim sonrası dönemde yapılacak ilk işlerden biri de ulusal uzlaşıya dayalı bir sivil anayasanın hazırlanmasıdır. Bu anayasa, AB katılım sürecimizde atılmış önemli bir adım olacaktır. Anayasanın hazırlanması ve tartışılması sürecinde, muhalefet partilerinin yapıcı bir şekilde katkıda bulunacaklarını umut ediyorum. Bu bağlamda, sadece Hükümetin değil, muhalefetin de demokratik kimliği bir sınavdan geçecektir. " ifadelerini kullandı.

AB ÜYELİĞİNDE HEDEF 2013 YILI

Avrupa Birliğİ'nden karşılıklı taahhütlere uygun adil bir müzakere süreci beklediklerinin altını çizen Başmüzkareci Bağış, "Türkiye'nin katılım sürecinin, dar görüşlü iç politika meselelerine malzeme olmamasını umuyoruz. AB'nin müreffeh ve küresel anlamda etkili bir Aktör olarak kalabilmesi için, Türkiye katkıda bulunmaya hazırdır. Türkiye, aynı zamanda AB katılım sürecinin Müslüman dünyası tarafından da izlendiğinin bilincindedir. " diye devam etti.

Kısa sürede çözüme kavuşturulması gereken diğer bir konunun da, Türk vatandaşlarına uygulanan vize politikas olduğunu vurgulayan Bağış, "Bir kez daha belirtmek isterim ki, 2013 yılı sonu itibarıyla hedefimiz üyelik kriterlerini karşılamaktır. Türkiye Cumhuriyeti'nin yüzüncü yıldönümünü güçlü bir AB üyesi olarak kutlayacağımızı ümit ediyorum. " dedi.

cha



Bu haber 654 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,266 µs