En Sıcak Konular

Çubukçu: Notların telafisi mümkündür

17 Haziran 2011 12:31 tsi
Milli Eğitim Bakanı Nimet Çubukçu: Notların telafisi mümkündür...

Milli Eğitim Bakanı Nimet Çubukçu, hiçbir öğrencinin eğitim hakkından mahrum kalmasına ve başarısız addedilmesine göz yumamayacaklarını belirterek, ''Öğrencilerin karnelerindeki notlar elbette önemli. Ancak asıl önemli olan her koşulda çocuklarımıza duyduğumuz güveni ve desteği sürdürmektir. Çocuklarımızın karnelerindeki istenmeyen notların telafisi her zaman mümkündür'' dedi.

Fatih'teki Hekimoğlu Alipaşa İlköğretim Okulunda düzenlenen 2010-2011 eğitim-öğretim yılı kapanış ve karne dağıtım törenine katılan Bakan Çubukçu'yu, öğrenciler Türk bayrakları sallayarak karşıladı.

Çubukçu, törende yaptığı konuşmada, öğrencilerin karne heyecanına ve mutluluğuna ortak olmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

''Çocuklarımızın başarısı hepimiz için bir umut ve gurur kaynağıdır'' diyen Çubukçu, şöyle devam etti:

''İnanıyorum ki çocuklarımız bir yıl boyunca ellerinden gelen gayreti gösterdiler. Bizler de her çocuğumuzun mutlu olması, sağlıklı bir ortamda büyümesi, bilgi-beceri ve değer sahibi olması için el birliğiyle, gönül birliğiyle çalıştık. Bugün artık çocuklarımız, daha özgür ortamlarda, daha iyi imkanlarla eğitim-öğretim görüyorlar. Toprağa attığımız tohumların filizlendiğini, okul öncesi eğitimden mesleki eğitime, yüksek öğrenime kadar eğitimin göstergelerinin her geçen gün yukarıya yükseldiğini mutlulukla gözlemlemekteyiz.''

Bakan Çubukçu, çocukların başarıları için daha fazla çalışmak ve daha ileri adımlar atmak konusunda aynı heyecanı ve umudu paylaştıklarını belirterek, şunları söyledi:

''Ülkemizin en büyük değeri, en büyük hazinesi sizlersiniz. Hiçbir öğrencinin eğitim hakkından mahrum kalmasına, başarısız addedilmesine göz yumamayız. Eğitim hakkına ulaşmak kadar bu hakkı en iyi imkanlarla, öğretmenlerimizin ve eğitimcilerin hassasiyet ve sorumluluğuyla sürdürmeniz de bizler için çok önemli. Bazılarınızın karnelerinde arzu edilmeyen notlar olabilir. Bunun her zaman telafisi mümkün. Asıl önemli olan her koşulda sistemli ve düzenli çalışmayı sürdürmeniz ve kendinizi her bakımından küresel dünyanın gerektirdiği koşullarla donatmak üzere gayret göstermenizdir.''

Konuşmasında öğretmenlere de seslenen Bakan Çubukçu, ''Öğrencilerinizi çağın gereklerine uygun yetiştirmek amacıyla her yıl olduğu gibi bu yıl da zor koşullar altında çalıştınız. Eğitimde feda edilecek tek çocuğun dahi olmadığı, her çocuğumuzun farklı özelliklere sahip olduğu bilinci içerisinde onları yetenekleri doğrultusunda yetiştirmek yolunda gösterdiğiniz çaba her türlü değerin üstünde. Atatürk'ün veciz bir şekilde ifade ettiği gibi 'Öğretmenler, gelecek nesil sizin eseriniz olacaktır' sözünün bilincinde olan sizlere çok güveniyoruz'' diye konuştu.

Anne ve babaların çocukları üzerinde çok büyük emekleri olduğunu ifade eden Çubukçu, velilerin bu eğitim-öğretim yılında çocuklarının her zaman yanında olduklarını kaydetti.

Çubukçu, çocukların elinden gelen bütün gayretleri göstererek çalıştıklarını belirterek, ''Öğrencilerin karnelerindeki notlar elbette önemli. Ancak asıl önemli olan her koşulda çocuklarımıza duyduğumuz güveni ve desteği sürdürmektir. Çocuklarımızın karnelerindeki istenmeyen notların telafisi her zaman mümkündür. Onlara doğru rehberlik yapıp yanlarında olduğumuzu hissettirdiğimizde çocuklarımız da çalışmaları ve yetenekleri doğrultusunda hayallerini gerçekleştirip toplumdaki yerlerini alacaklardır'' dedi.

-''HER ÇOCUK BAŞARIR'' ÇALIŞMASI

Eğitim sürecinde çeşitli nedenlerle geride kalmış ve desteğe ihtiyaç duyan çocukların da gelecek yıl ülke genelinde uygulanacak ''Her Çocuk Başarır'' çalışmasıyla daha fazla eğileceklerini aktaran Çubukçu, ''Eğitim-öğretimde sorunlar yaşayan çocuklarımız yitirdikleri güveni yeniden kazansınlar ve eksik öğrenmelerini tamamlayarak başarılı olacaklarına dair inançlarını pekiştirsinler istiyoruz. Tek tek her çocuğumuzun başarısı, mutluluğu, sağlığı ve geleceğe güvenle bakması ile aydınlık geleceğimize doğru yürüyeceğiz'' şeklinde konuştu.

Çubukçu, çocukların başarısızlığı karşısında yapılması gerekenin bunun nedenlerine inmek ve onları başarabileceklerine inanmak olduğunu vurgulayarak, ''Bizler bu inançla çalışmalarımızı sürdürüyoruz ve çocuk dostu öğrenme ortamları oluşturmak, ilköğretim kurumlarımızın çocuklar için cazibe merkezi haline gelmesini sağlamak için yeni adımlar atıyoruz'' dedi.

Öğretmenlerin ve okul yöneticilerin de yaptıkları işten mutluluk duydukları ve kendilerini geliştirmeleri için daha iyi fırsatların sunulduğu sağlıklı, güvenli ve kendi kendilerine yetebilen kurumlar oluşturmanın temel öncelikleri arasında yer aldığını aktaran Çubukçu, öğrencilere, öğretmenlere ve velilere iyi bir tatil geçirmeleri dileğinde bulundu.

-DİĞER KONUŞMALAR-

İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, en güzel sesin çocuk sesi olduğunu belirterek, okullarda zil ve çocuk sesinin üç ay boyunca duyulmayacağını söyledi. Mutlu, öğrencilerin iyi bir tatil geçirdikten sonra hazırlıklı bir şekilde Eylül'de okullarına kavuşacaklarını kaydetti.

Karnelerinde düşük not bulunanların üzülmemesi gerektiğini ifade eden Mutlu, bu öğrencilerin bu durumu gelecek yıl daha çok çalışarak telafi edeceğini, velilerin de çocuklarına bu konuda destek olması gerektiğini vurguladı.

İstanbul İl Milli Eğitim Müdürü Muammer Yıldız da yaptıkları çalışmalarda öğrencileri temel aldıklarını ve velileri de sürece dahil etmek için çaba harcadıklarını söyledi.

Yıldız, öğrencilerin tatili hakkettiğini ifade ederek, ailelere bu süre içerisinde çocuklarına kitap okutmaları için çağrıda bulundu.

Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir, ''Eğitimde İyi Örnekler Yarışması''nda birinci olan okulun öğretmenlerini ve öğrencilerini tebrik etti.

Demir, ''Biz biliyoruz ki en güzel şehirleri oluştursanız bile, şehre ruh ve can verebilecek bir nesil olmadıkça bunun bir anlamı yok. Artık en büyük gücün, bilgi ve bilgiye ulaşmak olduğunu biliyoruz. 'Akıllı Tahta' uygulaması ile eğitimde fırsat eşitliğini ulusal değil, global ölçeğe çıkaracağız'' diye konuştu.

Halk oyunları, modern dans gösterilerinin yapıldığı ve şiirlerin okunduğu törende Bakan Çubukçu, 8. sınıf birincisi Fatma Dokumacı'ya ödülünü verdi.

Milli Eğitim Bakanı Çubukçu, daha sonra okulun 4B ve ana sınıfına geçerek, burada öğrencilere karnelerini dağıttı.



Bu haber 603 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,804 µs