En Sıcak Konular

Papandreu: İstifa etmiyorum

15 Haziran 2011 23:16 tsi
Papandreu: İstifa etmiyorum 

Yunanistan Başbakanı Yorgo Papandreu, yarın hükümette revizyona gideceğini söyledi.

Papandreu, bakanlar kurulunda yapacağı değişiklikten hemen sonra ise meclisten güvenoyu isteyeceğini açıkladı.

Yunan halkına önceden kaydedilen banttan seslenen Papandreu, istifa etmeyeceğini söyledi. Yunan başbakan, "ulusal birlik hükümeti" kurulması için kenara çekilebileceğine ilişkin bugün gündeme getirilen söylentileri, ana muhalafet Yeni Demokrasi'nin konunun özünü iletişime alet ettiği" suçlamasında bulundu.

"Krizle mücadele çabalarının ulusal bir çaba karakterini almasını istedim. Bu ulusal bir görev." diyen Papandreu, "Muhalefete devamlı işbirliği önerileri yaptım. Bugün de zorunlu olan milli uzlaşma sağlanması için bütün parti liderlerine bunu tekrarladım. Ancak ana muhalefet, bütün bu çabalara siyasi ve sorumlulukla değil, iletişim araçlarıyla karşılık verdi." suçlamasında bulundu.

Papandreu, şöyle devam etti: "Milli mesele, ülkenin borç sorunudur. Ülke için mücadele vermeyi öğrendim. Ekonomi için halk için değerler için. Herkes sorumluluğunu üstlenmeli" dedi.

Papandreu, "Ben aynı yolda devam edeceğim. Parti ve Yunan halkıyla birlikte vazife yolunda gideceğim. Yarın yeni bir hükümet kuracağım ve hemen ardından meclisten güvenoyu isteyeceğim. Şimdi sorumluluk zamanı" ifadelerini kullandı. Papandreu, iflasın eşiğindeki bir ülke yönetimini teslim aldığını 20 aydır da ülkenin kurtarılması için mücadele ettiklerini söyledi.

Yunan televizyonları, Başabakan Yorgo Papandreu ile ana muhalafet lideri Andonis Samaras'ın 3 defa telefonla görüştüklerini ancak bir mutabakat sağlayamadıklarını duyurdu.

Papandreu'nun yakın bir çalışma arkadaşı, "Yeni Demokrasi'nin ulusal birlik hükümetine dair şartlarını televizyondan duyduk. İletişim kanalları vasıtası ile ciddi bir ulusal hükümet kurulması mümkün değil. Hükümetin başarısız olduğu değerlendirmesi de doğru değil" açıklamasında bulundu. Yapılan yorumlarda, PASOK içinden gelen ağır baskılar nedeniyle Papandreu'nun "ulusal birlik hükümet" kurulması önerisinden vazgeçtiği belirtiliyor.

Papandreu'nun öncelikle Maliye Bakanı'nı değiştireceği, hükümete meclis dışından genel kabul gören isimleri de katarak tepki ve eleştirilerin önüne geçmesinin beklendiği aktarıldı.

cihan



Bu haber 902 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,909 µs