En Sıcak Konular

YGS yarın dört aday için tekrarlanacak

15 Haziran 2011 17:45 tsi
Yükseköğretim Giriş Sınavı'na (YGS) giren ancak cevap kağıtları ÖSYM'ye ulaşmadığı için sınavı iptal edilen 4 adaydan biri olan İslam Yalçın, kendileri için yarın tekrarlanacak ''eşdeğer sınava'' Diyarbakır Dicle Üniversitesi Rektörlük Binası'nda g

Yalçın, AA muhabirine yaptığı açıklamada, sınavın kendileri için tekrar yapılacağını öğrendiği günden beri YGS'ye hazırlandığını ve son günde bile ders çalıştığını söyledi. Yalçın, bu nedenle de hafta sonu yapılacak Lisans Yerleştirme Sınavı'na hazırlanamadığını belirtti.

Bu sene liseden mezun olduğunu ve YGS'ye ilk kez girdiğini ifade eden Yalçın, üniversiteye giriş sınavına ''Sayısal'' alanda hazırlandığını kaydetti.

Daha önce girdiği ve geçersiz sayılan YGS'nin umduğundan daha iyi geçtiğini anlatan Yalçın, o sınavdan 260 puanın üzerinde puan beklediğini söyledi.

Yalçın, sınavın geçersiz sayılmasından dolayı moralinin bozulduğunu belirterek, sınav sonucunu öğrenmek için internete girdiğinde, ''sınavınız geçersiz'' yazısını görünce ''şok olduğunu'' söyledi.

Yalçın, ''Lise 3. sınıfta bir kardeşim var, üniversiteye giriş sınavına hazırlanıyor. Seneye o da girecek. Bazen diyorum ki çalışma, o kadar nefret ettim derslerden'' dedi. Yalçın, sınava dershaneye gitmeden kendi çabasıyla hazırlandığını anlattı.

Yarın 4 aday için tekrarlanacak YGS'ye kendisinin Diyarbakır Dicle Üniversitesi Rektörlük Binası'nda saat 10.00'da gireceğini söyleyen Yalçın, diğer adayların nerede girdiği konusunda bir bilgisinin olmadığını, eğer yarın aynı yerde girerlerse o adaylarla tanışmak istediğini belirtti.

Sınavın tekrar yapılacağını ÖSYM'den bir personelin kendisini telefonla arayarak bildirdiğini anlatan Yalçın, ''Bana APS ile bir kağıt geleceği söylendi. Sınava o kağıt ve nüfus cüzdanı ile gireceğim belirtildi. O belge hala bana gelmedi ama o belge gelmezse de nüfus cüzdanını ile sınava girebileceğim söylendi'' diye konuştu.

Diğer adayların yarın yapılacak sınava nerede gireceklerine ilişkin ÖSYM'den bir açıklama yapılmadı.

A.A.



Bu haber 718 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,247 µs