En Sıcak Konular

Hüseyin Çelik: Bahçeli'nin yaklaşımı iyi niyetli değil

15 Haziran 2011 16:37 tsi
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin 'Hesaplaşmadan helalleşmem' sözlerine tepki göstererek, "İyi niyetli bir yaklaşım değil." dedi.

Çelik, "Konuşma metinlerine bakarsa, kimin kimden özür dilemesi gerektiğine de belki vicdanen karar verir." ifadelerini kullandı.

Hüseyin Çelik, AK Parti Merkez Karar Yönetim Kurulu (MKYK) toplantısının ardından basın toplantısı düzenlendi. Çelik, basın mensuplarının MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin Başbakan Recep Erdoğan'ın balkon konuşmasında herkesten helallik talep etmesine yönelik sözlerine, 'Hesaplaşmadan helalleşme olmaz' yönündeki cevabının hatırlatması üzerine, kasetlerle ilgili tartışmalar başladığında, belden aşağı, gayri ahlakı yöntemlerle rakipleri ile mücadele etmeyeceğini söylediklerini hatırlattı.

Çelik, konuşmasına şöyle devam etti: "Bizim ne yapmamız isteniyor. Sayın Başbakan'ın dedektiflik yapmasını mı bekliyorlar? Bu mesele mahkemeye intikal etmiştir. Bu işin mağduru olduğunu iddia eden insanlar, gidip savcılıklara detaylı ve ipucu olabilecek bilgiler vermezlerse, buradan sonuç almaları mümkün olmaz. Bu yapılmamıştır. Devletin bütün mekanizması, yargısı bu meselenin aydınlanması için hazırdır. Bunun aydınlatacak olan kimseler, bu işin mağduru olduğunu ifade eden kimselerdir. Bu ülke eğer bir hukuk devletiyse, hukuka inanıyorsa, mahkemeye intikal etmiş bir mesele ise mahkemeye yardımcı olma yerine AK Parti'yi suçlaması kesinlikte doğru değildir. Bizim kimseye bu manada haksızlığımız ve hakaretimiz yoktur." dedi.

Çelik, bir MHP'li yöneticinin Mersin'de 'Başbakan'ın dilini koparmaktan', bir siyasi partinin genel başkanının 'Başbakan'ın dişini sökmekten' söz ettiğine işaret ederek, konuşmasına şöyle devam etti: "Sayın Bahçeli söze başlarken hakaretle başlıyor, giriş, gelişme, sonuç hakaretle devam ediyor. Bunları Sayın Bahçeli'nin kendisi de bilir. Konuşma metinlerine bakarsa, kimin kimden özür dilemesi gerektiğine de belki vicdanen karar verir. Eğer seçimden sonra beyaz sayfa açılacaksa ve geçmişteki tahkirler, tezyifler, kişilik haklarına saldırılar bir tarafa bırakılacaksa, bundan Türkiye, Türk siyaseti kazanacaktır. Biz bu olgunluğu bekliyoruz bu insanlardan. Armudun sapı, üzümün çöpü hesabı yaparsanız, hiç kimse kimseyi af da etmez, hakkını da helal etmez. Herkes sen mi yaptın, ben mi yaptım. O mu çok daha söyledi, ben mi söyledim hesapları yapmaya başlar. İyi niyetli bir yaklaşım değil."

Cihan



Bu haber 671 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,709 µs