En Sıcak Konular

Üniversitelilerden yumurtalı YÖK protestosu

15 Haziran 2011 15:43 tsi
Galatasaray Üniversitesi'nde düzenlenen ve YÖK Başkanı Yusuf Ziya Özcan'ın da katıldığı 'Bologna Sürecinin Türkiye'de Uygulanması Projesi' toplantısı bir grup öğrenci tarafından protesto edildi.

Üniversite önünde yolu trafiğe kapatan öğrenciler, YÖK Başkanına verilmek üzere içinde yumurta bulunan hediye paketini üniversite kapısına bıraktı. Çevik kuvvetin geniş güvenlik önlemi aldığı gösteri olaysız sona erdi.

Öğrenci Kolektifleri üyesi yaklaşık 30 kişilik üniversiteli öğrenci grubu, toplantının yapıldığı Beşiktaş'taki Galatasaray Üniversitesi yakınlarında toplandı. 'Bologna Sürecinin 10. Yılı kutlu olsun' yazılı pankart açan öğrenciler ellerinde bayraklarla Çırağan Caddesini trafiğe kapatarak üniversiteye doğru yürüyüşe geçti. Toplantının yapıldığı üniversiteye girmek isteyen öğrencilerin önü çevik kuvvet ekiplerince kesildi. Bir süre polis müdürleri ile tartışan öğrencilerden bir kişinin hazırladıkları hediye paketini YÖK Başkanına teslim etmek üzere üniversiteye girmesine izin verildi. Bu sırada şaka yaptıklarını belirten dışarıdaki öğrenciler taşıdıkları pankartı indirerek eski pankartın altında bulunan ve 'Ustalığınız üniversitede sökmeyecek' yazılı yeni pankartı açtı. 'Eğitimi satana pakette yumurta' , 'Bologna ustası öğrenci düşmanı' , 'Parasız eğitim tek yol devrim' , 'Bir iki bir iki üç bunlara yetmez ama daha fazla yumurta' şeklinde sloganlar atan öğrenciler adına bir açıklama yapan Dilara Aydın, hükümetin eğitim politikalarını eleştirdi. 1999 yılında başlatılan Bologna Süreci'nin bugün hala devam ettiğini ve üniversitelerin sermayenin kar alanlarına dönüştürüldüğünü savunan Aydın, AK Parti hükümetinin bu süreci hızlandırdığını öne sürdü.

Üniversiteliler olarak Bologna Süreci uygulamalarının karşısında duracaklarını ve üniversitelerin paralılaştırılmasına izin vermeyeceklerini belirten Aydın, "AKP iktidarı üniversitelerde Bologna süreci çerçevesinde uygulamaya çalışacağı her yeni düzenleme ve politika karşısında üniversitelileri bulmaya devam edecek." şeklinde konuştu.

Öğrenciler daha sonra YÖK Başkanına vermeyi düşündükleri asıl hediye paketini açarak içindeki yumurtaları çıkarttı. Polise doğru yumurtaları havaya kaldıran öğrenciler, bugünlük yumurtaları kapı önüne bırakacaklarını, bir sonraki gösteride ise yumurtaları gerektiği şekilde kullanacaklarını söyledi. Öğrenciler daha sonra pankartı üniversite duvarına asarak olaysız dağıldı.

Cihan



Bu haber 621 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,826 µs