En Sıcak Konular

IMF'den Rusya'nın canını sıkacak mesaj

15 Haziran 2011 12:14 tsi
IMF'den Rusya'nın canını sıkacak mesaj IMF, Rusya’nın 2008-2009 küresel krizinin ülkenin ekonomisin modernleştirmek adına yapması gerekenleri başlatma konusundaki umutları azalttığını belirtti.

Moskova’da finansal incelemelerden bulunan IMF kurulunun başındaki isim Juha Kähkönen, şu an uygulanan politikaların yeteri kadar sorunlara odaklanmadığını ve etkin olmadığını belirtti.

Kurul, petrol ihracatına bağımlı olan Rusya ekonomisinde gerekli reformların gerçekleşmemesi durumunda, petrol fiyatlarında yaşanacak olası bir düşüşten kaynaklanan krizlere karşı savunmasız kalacağını belirtti.

IMF’nin yorumları tam da Devlet Başkanı Dimitri Medvedev’in Rusya’nın ekonomik performansına yönelik eleştirilerini artırdığı bir döneme denk geldi
 
Mart ayında 10 önemli reform serisini başlatan Medvedev, Rusya’daki yatırım ortamının “oldukça kötü” olduğuna dikkat çekmişti.

IMF Kurulu, Rus yetkililere, şu anda GSYİH’sinin yüzde 11’ine denk gelen petrol haricindeki bütçe açığını yüzde 4.7 seviyesine indirmesi gerektiğini ve artan enflasyon riskine karşı faizleri yükseltmesi gerektiğini belirtti.

Son zamanlarda birçok ekonomist, bütçe sürecinin mantıklı bir yola sokulmaması durumunda, ülkenin ekonomik durgunlukla karşı karşıya kalabileceğini belirtti

Diğer yandan, uluslar arası büyük şirketler geçtiğimiz günlerde, ülkedeki yatırım projelerinden bir bir vazgeçiyor. İngiliz petrol devi BP’nin ardından, ABD’li büyük enerji şirketi Chevron da Rusya ile ortak girişim projelerinden vazgeçti.

Hürriyet



Bu haber 954 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,985 µs