En Sıcak Konular

Erdoğan'ı en çok sevindiren il

15 Haziran 2011 11:14 tsi
İşte Erdoğan'ın seçim öncesi anketlere bakarak verdiği o isabetli karar...

AK Parti, 12 Haziran seçimindeki yüzde 50'lik zaferin ardından yeni yol haritasını çizerken seçime bir hafta kala Başbakan Tayyip Erdoğan ile kurmayları arasında yaşanan seçim diyalogları da ortaya çıkmaya başladı.

Erdoğan'ın, seçimlere bir hafta kala kendisine gelen anketi gördükten sonra yüzde 50'yi hedeflediği ve "Ben bunu yüzde 50'ye çıkartırım" diyerek İstanbul, İzmir, Antalya, Mersin, Manisa ve Balıkesir adaylarını arayarak "asılın" talimatı verdiği öğrenildi.

Ulaşılan bilgilere göre Başbakan Erdoğan'a 3 Haziran'da, son düzlük anketi sunuldu. Anket sonuçlarında AK Parti yüzde 47.4;CHP yüzde 25.2; MHP yüzde 12.6, BDP ise yüzde 6.5 olarak yer aldı. Erdoğan, oranları görünce "Son hafta önemli, tempoyu artırırız. Ben bunu yüzde 50'ye çıkartırım" dedi.

Daha sonra baştaİstanbulolmak üzere İzmir, Antalya, Mersin, Manisa ve Balıkesir illerindeki bazı adayları arayan Erdoğan, "asılın" talimatı verdi. Kendisi de seçime bir hafta kala televizyon programları ve seçim arifesinde İstanbul'a yoğunlaşan Erdoğan ikinci olarak "Aynı" isimli tanıtım filminin son hafta ulusal ve yerel televizyon kanallarında dönmesini istedi. Son hafta ayrıca AK Parti otobüslerinde sadece "Aynı" isimli seçim şarkısı çaldı.

"SİZE SÖYLEMİŞTİM"

Başbakan Erdoğan 12 Haziran gecesi balkon konuşmasının ardından AK Parti Genel Merkezi'nde kurmayları ile yaptığı sonuç değerlendirmesinde de oy oranının yüzde 50 olması üzerine "Ben size söylemiştim, çalıştık Allah bize nasip etti" değerlendirmesinde bulundu ve yakın çalışma arkadaşlarını kutladı. Yapılan değerlendirmede başarının anahtarı olarak "Hizmetlerin anlatılması, meydanlarda verilen doğru mesajlar, çok sayıda mitingde vatandaşla bire bir temas kurulması" gösterildi.

Seçimlere bir hafta kala televizyonlarda dönen "Aynı" isimli tanıtım şarkısı için "Gerilimi aldı, oy artışında payı var" denildi. İzmir'de de makasın daralmasını isteyen Erdoğan istediğini aldı. AK Parti İzmir'de CHP'ye yakın oranda milletvekili çıkardı, 2009 yerel seçimlerinde CHP'nin kazandığı Antalya'da da psikolojik üstünlüğü geri aldı. Erdoğan, kurmaylarıyla yaptığı görüşmede Antalya'yı kazanmanın mutluluğunu gizlemedi.İzmir1. bölgede AK Parti ve CHP 6'şar milletvekili çıkarırken, 2. bölgede AK parti 5, CHP ise 7 milletvekili çıkardı.

En mutlu MYK

Sandıktan yüzde 50'ye yakın oy alarak üçüncü kez tek başına iktidar olan AK Parti'de seçimler masa yatırıldı. Başbakan Tayyip Erdoğan, "Bu sonuçları bekliyorduk; sürpriz olmadı ama sonuçlar bizi fazlasıyla memnun etti" dedi. AK Parti Merkez Yürütme Kurulu (MYK) Erdoğan başkanlığında toplandı. AK Parti'nin oylarını artırdığı seçimin sonuçlarının masaya yatırıldığı toplantıda Erdoğan'ın bu sonuçları beklediğini ifade ettiği kaydedildi.

Erdoğan'ın, "Bu sonuçlar sürpriz olmadı. Muhalefetin aldığı oy oranlarını da önceden görmüştük" dediği öğrenildi. Toplantıda ayrıca, Grup Başkanvekili seçimlerinin TBMM'nin açılacağı gün olan 28 ya da 29 Haziran günü yapılması kararlaştırıldı. (Sabah Gazetesi)



Bu haber 694 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,948 µs