En Sıcak Konular

Ne Baykal, ne de Tekin... Gözler (tekrar) onda!

15 Haziran 2011 10:50 tsi
Ne Baykal, ne de Tekin... Gözler (tekrar) onda! 

Sandıktan yüzme 26'yla çıkan CHP'de Kılıçdaroğlu tartışmaya açıldı. Deniz Baykal ve Gürsel Tekin'den hamle bekleniyor ama koltuk başka bir isme teslim edilebilir...

CHP’de Pazar günü yapılan seçimlerden alınan sonuç partiyi karıştırdı. Eski genel başkan Deniz Baykal’ın Kemal Kılıçdaroğlu’nu hedef alan açıklamaları, CHP’de yeni bir krizin kapıda olduğunun habericisi oldu.

Olağanüstü kurultay yapılması ve Kemal Kılıçdaroğlu’nun istifa etmesinin tartışılmaya başlanmasıyla yeni genel başkanın kim olacağı da konuşulmaya başlandı. Deniz Baykal’ın tekrar genel başkan olabileceği konuşulurken bu uğurda ‘brütüs’ ilan edilen Önder Sav ile işbirliğine gidebileceği de öne sürülüyor. Seçimlerden önce yüzde 30’un altında oy alınması durumunda istifa etme sözü veren ama gelen çağrılar sonucunda geri adım atan CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin’in de genel başkan adayı olabileceği konuşuluyor.

Baykal ve Tekin’in yanı sıra akıllara gelen bir diğer isim ise Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül. Kemal Kılıçdaroğlu’nun genel başkan olmasından sonra, aylardır yürüttüğü ve partileşme aşamasındaki Türkiye Değişim Hareketi’ni sonlandıran ve referandumda CHP’ye destek veren Sarıgül, seçimler öncesinde de CHP'ye oy verilmesi yönünde çağrı yapmıştı.

Mustafa Sarıgül'ün önümüzdeki süreçte CHP’nin başına geçmesi konuşulmaya başlandı. Sarıgül’ün adı dün akşam televizyonlardaki tartışma programlarında da gündeme geldi.  ÜLKE TV’deki “Aslında Ne Oldu” programında konuya değinen gazeteci Ünal Tanık, “Sarıgül’ü CHP Genel Başkanlığına hazırlıyorlar” dedi. Deniz Baykal’ın genel başkanlığı geri almak için fırsat kolladığını belirten Ünal Tanık, “CHP’de yeni döneme Mustafa Sarıgül hazırlanıyor. Sarıgül’ü hazırlıyorlar” diye konuştu.

Kanaltürk’te yayınlanan “Merkez Siyaset” programına konuk olan Andy-Ar Araştırma Şirketi’nin Başkanı Faruk Acar ise CHP’nin önümüzdeki seçimlere Kemal Kılıçdaroğlu liderliğinde girmeyeceğini ve kauoyunun Mustafa Sarıgül’ün genel başkan olmasının tartışacağını söyledi. Acar, “Mustafa Sarıgül, Kılıçdaroğlu genel başkan olunca Türkiye Değişim Hareketi’ni durdurdu. CHP’nin karşısında bir sol hareket yoktu. CHP’yi bölmemek adına… Kemal Kılıçdaroğlu bu şansı değerlendiremedi. Bugün çatlak sesler çıkmaya başladı. Benim kanatime göre CHP önümüzdeki seçimlere Kemal Kılıçdaroğlu liderliğinde giremeyecek. Yapılan bir çok araştırmada Türkiye’nin en beğenilen liderler sıralamasında 3’üncü çıkan Mustafa Sarıgül çıkıyor. Arkasına rüzgarı alabilecek güce sahip olan bir lider. Önümüzdeki günlerde şartlar onun adına gelişmesi durumunda sosyla demokratlar üzerindeki çatı oluşması için kamuoyu Mustafa Sarıgül’ü tartışmaya başlayacak.” şeklinde konuştu.

haber7



Bu haber 1,708 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,501 µs