En Sıcak Konular

CHP'li gençlerden yönetime tepki

14 Haziran 2011 20:57 tsi
CHP Gençlik Kolları'nın eski Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Arslan, ''Partimizin daha tutarlı bir siyaset anlayışı ile yola devam etmesini istiyoruz'' dedi.

Cumhuriyet Meydanı'nda toplanan CHP'li bir grup genç adına basın bildirisini okuyan Arslan, yeni CHP tarafından konulan iktidar hedefine ulaşılamamasının sorgulanması gerektiğini savundu.

CHP'nin köklerinin, bağımsızlık mücadelesi vermiş Anadolu ve Rumeli Müdafaa-i Hukuk Cemiyeti'ne uzandığını, ancak son bir yıldır uluslararası güçlerin ve yerel işbirlikçilerinin dizaynına maruz kaldığını öne süren Mustafa Arslan, şunları söyledi:

''İsminin önüne yeni sıfatı getirilerek neoliberal bir çıkış yapmayı hedefleyenler, merkez sağdaki tabela partilerinden aday göstererek oyların artacağından medet umanlar, partinin örgüt emekçilerini dışlayarak oy artışı sağlayacağını düşünenler, hatırlamalıdırlar ki 1977 seçimlerinde CHP yüzde 40'ları aştığında bunu daha çok sola açılarak yapmışlardır. AKP'nin ekonomi politikasını beğendiğini söyleyen ve CHP'ye oy vermediğini televizyon ekranlarından ifade eden PM üyesi acaba AKP'ye yine oy vermiş midir? Kendisinin Atatürk ilke ve inkılaplarının savunucusu olmadığını ifade eden Genel Başkan Yardımcımız AKP'ye oy vermiş midir? Fethullah Gülen'in aydın bir insan olduğunu söyleyen PM üyesi, acaba CHP'ye oy vermiş midir?''

CHP'li gençler olarak hayal kırıklığı yaşadıklarını kaydeden Arslan, ''Uluslararası sömürü toplumunun bir parçası olmayı reddediyoruz. Bu yüzden partimizin daha tutarlı bir siyaset anlayışı ile yola devam etmesini istiyoruz'' dedi.

Kurultayın bir an önce toplanıp parti politikalarını, ideolojisini ve organlarını gözden geçirmesi gerektiğini savunan Mustafa Arslan, yeni CHP söylemine son verilmesini istedi.

Mustafa Arslan, alınan sonucun bir seçim yenilgisi olduğunu, bu yenilgide en büyük payın belediyeler ve örgüt arasında koordinasyonu sağlamakla görevli olan İl Başkanlığı'na ait olduğunu sözlerine ekledi.



Bu haber 668 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,964 µs