En Sıcak Konular

Özgürlük filosu: Provokatör İsrail! Biz değil!

14 Haziran 2011 16:16 tsi
Özgürlük filosu: Provokatör İsrail! Biz değil! Haziran sonunda İsrail’in hukukdışı ablukası altındaki Gazze’ye doğru yola çıkacak Gazze’ye Özgürlük Filosu II-İnsan Kalın Filosu, İsrail’in uluslararası karalama kampanyasına cevap verdi.

Haziran sonunda İsrail’in hukukdışı ablukası altındaki Gazze’ye doğru yola çıkacak "Gazze’ye Özgürlük Filosu II-İnsan Kalın Filosu", İsrail’in uluslararası karalama kampanyasına cevap verdi. Özgürlük Filosu yetkililerinin cevabını timeturk.com ziyaretçileri için tercüme ettik;

Filistin Gazze’ye “Özgürlük Filosu II- İnsan Kalın” misyonunu durdurmaya dair diplomatik girişimle ilgili İsrail’deki hükümet yetkililerin (diğer ülkelerdeki yetkililerce de tekrarlanan) açıklamalarına karşı cevabımızdır.

"Doğru diplomasi insani eylemi dışlamaz. Uluslararası toplumun ilgili bireylerin, bağımsızlık ve insan haklarını savunmak için şiddetdışı eylemlere girişmesini engellemeye çalışmak yerine, diplomasi böylesi eylemleri sürdürmeli ve cesaretlendirmelidir.
Bu nedenle, insan haklarını destekleyen hareketlerin Gazze’ye gidişini“provokasyon” olarak nitelendirmenin kendisi bir provokasyondur.

ABD, İsrail, AB ve BM gibi güçlü devletler ve uluslararası organizasyonların, insanlardan sessiz kalmalarını ve hukukun ihlali ile evrensel değerlerin yok sayılmasına tepki vermemelerini istemesi bir provokasyondur.

“İnsanlardan insanlara” dayanışma hareketinin durdurulmasını isteyen uluslararası diplomasi bir provokasyondur.
Bu uluslararası barış eyleminin şiddetle tehdit edilmesi ve İsrail bize saldırırsa arzın kudretlilerinin “ellerini temiz sayacakları” bir provokasyondur.

Bu güçlü teşekküllerin, Özgürlük Filosu I’in tüm gemilerinde bir yıl önce meydana gelen silahsız insan hakları eylemcilerine karşı cinayetleri, yaralamaları, tutuklamaları ve işkenceleri apriori şekilde meşru sayması bir provokasyondur.

Gazze’ye gitmeye kararlıyız ve gideceğiz. Amacımız adil ve araçlarımız şeffaftır. Uluslararası diplomasi yıllardır yapmayı reddettiği şeyi yapmalı, onlarca yıldır başını öte yana çevirdiği inisiyatifleri almalıdır. Uluslararası sulardaki silahsız sivillere karşı şiddetin tekrarlanması tehditlerine göz yumacağı yerde, küresel toplum bu tür cinayetleri işleyen suçlulara yasal yaptırımlar uygulamalıdır.
Özgürlük, insan hakları ve adaletin tarafını tutup savunanlar; işgali, beşer-nedenli insani krizleri, etnik temizliği, sivillere karşı nedensiz şiddeti ve sosyal hareketlerin şiddetle bastırılmasını kınamaktan fazlasını yapmalıdır.



Sivil toplum hazır, doğrudan ve pro-aktif olmalıdır. Hükümetlerin ve uluslararası organizasyonların yavaş, kararsız ve her şeyin üzerine öz-çıkarlı olarak krizleri ele alması ve çözmesi sürecini aşmalı ve ötesine geçmelidir.

İğrenç şekilde haksız ve hukuk dışı Gazze Şeridi’nin ablukası ve Filistin’in kalanının süregelen işgali, devletlerin erk ve öz-çıkar için ilkeleri ve insan haklarını kurban etmesinin çırılçıplak bir örneğidir.

Özgürlük Filosu II-İnsan Kalın misyonu, uluslararası siyasi toplumun umursamazlığına sağlıklı bir tepkidir. Küresel şiddet dışı eylemle, devasa bir adaletsizlikle yüzleşmeye gidiyoruz. Bu misyon, doğrudan katkıda bulunanların yanında yıllardır Filistin trajedisini pasif şekilde izlemiş olan herkesi ilgilendirmektedir.

Bu nedenle özgürlük, insan hakları ve adaletin tarafını tutan sivil toplumca girişilen (Özgürlük Filosu II-İnsan Kalın gibi) doğrudan eylem, sadece farklı bir bilinç seviyesi inşasına yardım etmekle kalmayacak aynı zamanda kamuoyunun değişimin bir parçası ve hükümet organlarına karşı doğrudan bir meydan okumanın parçası olmaya yolları da sağlayacaktır. "

Bu haber 1,119 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,788 µs