En Sıcak Konular

3 ilde örgüt operasyonu: 19 gözaltı

14 Haziran 2011 13:48 tsi
Erzurum, İstanbul ve İzmir'de suç örgütüne yönelik eş zamanlı operasyonda 19 kişi gözaltına alındı.

Edinilen bilgiye göre, İl Emniyet Müdürlüğüne bağlı Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) Şube ekipleri tarafından 10 aydır yürütülen araştırmada, Erzurum, İstanbul ve İzmir'de suç işlemek amacıyla silahlı suç örgütü kurduğu iddia edilen şahıslar fiziki takibe alındı.

Erzurum'da birkaç aydır meydana gelen silahla adam yaralama, iş yeri ve ikamet kurşunlama olaylarına da karıştıkları ileri sürülen zanlıları izleyen ekipler, İstanbul ve İzmir İl Emniyet Müdürlükleriyle birlikte suç örgütüne yönelik eş zamanlı operasyon düzenledi.

Özel Harekat ve Çevik Kuvvet timlerinin de katıldığı 350 kişilik ekiple yapılan operasyonda zanlıların ev ve iş yerlerine baskın yaptı.

Narkotik detektör köpeği Fosfor'un yer aldığı operasyonda 1'i İstanbul'da, 1'i İzmir'de toplam 19 kişi gözaltına alındı.

Gözaltına alınan suç örgütü lideri olduğu iddia edilen M.B, ile O.V, O.K, V.A, S.T, G.K, İ.İ, A.G, Y.Y, B.O, C.K, G.K, K.S, Ç.G, B.G, E.T. ve F.T. sorgu için emniyete getirildi.

İzmir'de yakalanan S.E. ile İstanbul'da gözaltına alınan Y.A'nın da Erzurum'a getirileceği öğrenildi.

Bu arada operasyonda 580 gram esrar, uyuşturucu ticaretinden elde edildiği düşünülen 25 bin lira nakit para, 5 tabanca, 4 şarjör ile 14 fişek ele geçirildi.

-SUÇ ÖRGÜTÜNÜN FAALİYETLERİ-

Suç örgütü üyelerinin, ''uyuşturucu madde ticareti yapma'', ''haksız ekonomik çıkar sağlamak amacıyla silahlı suç örgütü kurma'', ''örgüt faaliyeti kapsamında uyuşturucu madde ticareti yapma'', ''silahla adam yaralama'', ''silahla iş yeri ve ikamet kurşunlama'', ''yağma (gasp)'' ve ''bıçakla yaralama'' gibi suçlara karıştıkları ileri sürüldü.

Uyuşturucu madde ticaretinden elde edilen gelirle cezaevinde bulunan yakınlarına baktıkları da tespit edilen suç örgütü üyelerinin, uyuşturucu madde satın almak istemeyenlere zorla satmaya çalıştıkları, direnenleri de bıçaklayarak gasbettikleri, silahla ikamet ve işyeri kurşunladıkları ve adam yaraladıkları iddia edildi.

aa



Bu haber 658 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,690 µs