En Sıcak Konular

Yüz yıl sonra yeni Türkiye'nin sesi

14 Haziran 2011 09:17 tsi
Yüz yıl sonra yeni Türkiye'nin sesi O konuşmadan sonra karşıt güçler hemen harekete geçti.

İstanbul'un kaderi ile Bağdat'ın kaderi, Kudüs'ün kaderi, Şam'ın kaderi, Beyrut'un kaderi, Kahire'nin kaderi aynı. Bu yüzyıllardır böyleydi. Birkaç yüz yıldır bunu unutturmaya çalıştılar bize. Yeniden hatırladık. Yeniden görmeyi öğrendik. Yeniden ortak bir gelecek inşasının mümkün olduğunu öğrendik. Bağdat'a düşen bombalar İstanbul'un canını acıttı. Yarın Şam'a düşecek bombalar da canımızı yakacak, biliyoruz. Bu yüzden, Erdoğan'ın sözleri, bölgeyi okuma biçimi ne kadar da doğru.

Bu coğrafyada barış da, savaş da, istila projesi de Türkiye'nin pozisyonuna göre şekil alacak. Hep öyle oldu... Baskıcı rejimlerin kendi halkına karşı yürüttüğü kıyımla, istilacı projelerin bir yerlerde kesiştiğini de bilmeliyiz. Dolayısıyla, bölgeyi saran gelişmelerde, özellikle de Suriye konusunda Ankara'nın atacağı adımlar belirleyici olacaktır.

Her ne olursa olsun artık şunu biliyoruz: Türkiye'nin gelecek inşası sınırların ötesine taşan ortaklıklarla mümkün olacak. Siyasi tarihin, ortak geçmişin zenginliği ile mümkün olacak. Anadolu sınırlarına hapsolmuş bir Türkiye olmayacak. İstanbul'un sesiyle Beyrut'un, Kudüs'ün, Şam'ın sesi birlikte duyulacak. Kaderler yeniden birleşecek. Bu uzun yürüyüş, bölgedeki rejimlerle sınırlı değil, gelip geçici siyasi hareketliliklerle de sınırlı olmayacak.

Yüz yıl sonra yeni Türkiye'nin sesiydi o cümleler. İnanıyorum sadece bölge başkentlerinde, sokaklarında değil, Batı başkentlerinde de çok iyi duyuldu. Her sözü, cümleyi, sesi dikkatle not eden o başkentler, bugünlerde Türkiye karşıtı sert rüzgarlara yatırım yapıyor.

Suriye'deki olayları Türkiye'nin kışkırttığını, silah verdiğini, istilacı güçlere Truva atı hizmeti verdiğini, yakında Türk ordusunun Suriye'ye saldıracağını servis ediyorlar. Türkiye'nin ikili oynadığını, bir yanda Suriye'ye destek veriyor görünürken diğer yanda istilacılarla işbirliği yaptığını iddia ediyorlar.

Amaç, sokaklardaki Türkiye algısını silip süpürmek.

...

Şunu biliyoruz, bugün rüzgar hangi yönden eserse essin, ister Doğu'dan ister Batı'dan gelsin; İstanbul'un, Kudüs'ün, Bağdat'ın, Şam'ın kaderi birleşecek. Şam'ın kalp atışları İstanbul'dan duyulacak. İstanbul'unki Bağdat'tan... Hiç kimse, hiçbir güç, hiçbir uğursuzluk bu birleşmeyi engelleyemeyecek. Bugünün korkuları, engelleri bir bir aşılacak.

İşte Erdoğan'ın sözleri bu geleceği haber veriyor. Bir hedefi, eğilimi, bugüne çağrılan o muhteşem gücü haber veriyor. Artık Türkiye'nin de, bölgenin de geleceği bu...

İbrahim Karagül / Yeni Şafak



Bu haber 2,026 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,271 µs