En Sıcak Konular

Tayyar: Ergenekon sanıklarının planı...

13 Haziran 2011 16:53 tsi
Tayyar: Ergenekon sanıklarının planı... "Ben, bu sanıkların kendi partilerinde de rahat durmayacağını ve Silivri'de devam eden yargılamayı, siyasallaştırmak için parlamento zeminine taşıyacaklarını düşünüyorum."

12 Haziran genel seçimlerinde resmi olmayan sonuçlara göre, AK Parti'den Gaziantep milletvekili seçilen gazeteci Şamil Tayyar, Ergenekon sanıklarını aday gösteren siyasi partilerin yeni dönemde kendi iç kavgalarına düşeceğini söyledi. Tayyar, "Ben, bu sanıkların kendi partilerinde de rahat durmayacağını ve Silivri'de devam eden yargılamayı, siyasallaştırmak için parlamento zeminine taşıyacaklarını düşünüyorum." dedi.

Seçim sonuçları ile ilgili değerlendirmelerde bulunan Tayyar, AK Parti'nin cumhuriyet tarihinde üst üste üç seçimi, oylarını artırarak kazanmasından dolayı bir rekora imza attığını ifade etti. Halkın AK Parti'ye olan güvenini sandıkta ortaya koyduğunu kaydeden Tayyar, şimdi üzerinde durulan konunun, yeni anayasa yapılacak gerekli çoğunluğun bulunmaması olduğunu dile getirdi. 326 vekil sayısının, diğer partilerle mutabakatı zorunlu kıldığına değinen Tayyar, "Sayın Başbakanımız da seçimden önce böyle bir mutabakat arayışını sürdüreceğini ifade etmişti. Önümüzdeki dönemde tüm siyasi partilerle, sivil toplum kuruluşlarıyla yeni anayasa için bir mutabakat arayışı olacak. Mutabakat doğarsa yeni anayasa parlamentodan geçer. Olmazsa da tabi artık rafa kalkar. Onun için mutabakat arayışını ben çok önemsiyorum. Ayrıca, Sayın Başbakanımızın balkon konuşması böyle bir arayışa olan inancı çok güçlü bir şekilde ortaya koydu." ifadelerini kullandı.

Seçimden önce, AK Parti'nin yeni bir anayasa yapma talebini akamete uğratmak için devreye giren Ergenekon zihniyetinin, CHP, MHP ve BDP'yi birleştirerek her türlü enstrümanı seçim atmosferinde ortaya koyduğunu öne süren Tayyar, "Benim görebildiğim kadarıyla, önümüzdeki dönemde de aynı zihniyet, yeni bir anayasa yaptırmamak için devreye girecektir. CHP'de ve MHP'de ve yine keza BDP üzerinden Meclis'e giren bağımsız adaylar da yine aynı taktiği izleyecektir diye düşünüyorum. Yeni anayasa bana zor gibi gözüküyor. İnşallah bu zoru başarırız." şeklinde konuştu.

Yeni dönemde Meclis'te yer alacak Ergenekon davası sanıkları ile ilgili konuşan Tayyar, "Ergenekon sanıklarını aday gösteren siyasi partiler, yeni dönemde kendi iç kavgalarına düşecektir diye tahmin ediyorum. Çünkü bu sanıkların kendi partilerinde de ben rahat durmayacağını ve Silivri'de devam eden yargılamayı siyasallaştırmak için parlamento zeminine taşıyacaklarını düşünüyorum. Onun için önümüzdeki dönem çok tartışmalı bir atmosferde geçecek diye tahmin ediyorum. İnşallah bu kaygılar yaşanmaz diye ümit etmekteyim. Ama görünen tablo biraz böyle gözüküyor." diye konuştu.

(CİHAN)

Bu haber 996 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,276 µs